Досије

ПАПА БЕНЕДИКТ ИЗЈАВИО: Дечија порнографија је нормална ствар

Жртве свештеничког силовања су згрожено реаговале на изјаву папе Бенедикта XVI да се педофилија није сматрала „апсолутним злом“ све до седамдесетих година прошлог века.

papa-benedikt

Папа Бенедикт је ову ненормалну тврдњу објавио у свом божићном обраћању кардиналима 2010. године након тврдње једног ватиканског службеника да је дечија порнографија сматрана „нормалном ствари“ до пре које деценије.

Папа је на ту изјаву додатно показао своје (нељудско) лице тврдећи:

„У 70-тим годинама прошлог века педофилија се сматрала сасвим нормалном међу људима, чак и међу децом.“

„Она је одржавана чак и у католичкој теологији – да тако нешто није зло већ да је у ствари добро. Ништа само по себи није лоше или добро,“ рекао је папа.

Папине ненормалне тврдње су 2010. добиле сасвим „ненормалну димензију и значење“ које су довеле до „понижења цркве“.

Након што је јавност тражила да се силоватељи и педофили у цркви прокажу и открију, папа и његова управа су затражили да се „поправи штета колико год је то могуће,“ и да се помогне жртвама да би се црква показала у бољем светлу.

„Ми не можемо у овим временима да ћутимо о томе (педофилији) када су овакви (педофилски) догађаји изашли на светло дана“ рекао је папа, цитирајући да се дечија порнографија, „сматра све нормалнијом појавом у данашњем друштву.“

papaБесне жртве педофилије и силовања које су починили свештеници у Даблину у Ирској, заједно са жртвом Ендрјуом Меденом, су одмах након тога захтевали исправку, да та тврдња папе није тачна и да се силовање и сексуално искоришћавање деце не сматра нормалним.

Меден је оптужио папу да он добро зна да је порнографија гледање слика с дечијом порнографијом и/или слике деце док се силују не само порнографија већ да се то треба звати СИЛОВАЊЕ!

Он је додао:

„Ово није нормално, мени није јасно у ком то свету папа живи задњих 50 година.“

Папа је такође рекао да секс туризам у неразвијеним земљама „прети целим генерацијама.“

Бесне жртве силовања у Америци су изјавиле како црквени службеници криве либерализам из 60-тих година за црквене скандале силовања и сексуалног искоришћавања деце и младих да би заташкале катастрофу. Папа је тако дошао до нове теорије окривљујући 70-те године прошлог века за нешто што су починили његови свештеници и високи дужносници.

pope_ratzinger-satan_sign„Католици би требали да се стиде свога папе који поново и наново говори о сексуалном искоришћавану а да ништа не ради против тога да би то зло зауставио и што је још најгоре он сваљује кривицу на друге и прави се да не разуме овакву кризу,“ изјавила је Барбара Блејн директор SNAP-а (Survivors Network of those Abused by Priests), организације жртава које су преживеле силовања свештеника, „Фундаментално узнемирава да гледамо како тај човек у центру пажње без гриже савести погрешно дијагностикује ужасне скандале.“

„Папа је говорио о широком контексту који он не може контролисати док игнорише јасне чињенице на које може утицати, а то је његова нездрава култура тајног друштва којим управља унутар мушке хијерархије која је фокусирана на самоопстанак без обзира на цену. То је контекст који треба узети у обзир,“ додала је Блејн.

Задњу контроверзу објавио је Der Spiegel који наставља да истражује папину улогу у дозвољавању свештеника педофила да раде с децом, догађајима који су се догодили још у раним 80-им годинама прошлог века.

Више о овој вести прочитајте на сајту часописа The Belfast Telegraph.

Коментари (1)

  1. Sandra Alex Medena каже:

    Jaoj sta ovaj prica,mason jedan….pa vidi se da se u njemu sami djavo pristanio…Koji svestenik pokazuje satanski znak…..Daleko bilo,i ovaj da nam donosi mir u svetu….toliko o miru i svemu!!!

Напиши коментар