Србија

13 година лагања Србије

Пише: Александар Бећић

Заправо сам све рекао у наслову.
Већина оних који су петог октобра излетели на улице да оборе Милошевића и његову клику, а при том нису имали партијске књижице у свом џепу, него слике своје деце, данас су љути. Данас (највероватније) седе у мраку своје собе, буље у телевизор и испотиха псују. Негде дубоко у трећој фијоци им се на радној књижици нахватала прашина, а можда и буђ.
Свако друго вече „украду“ интернет од неког комшије, или из кафића у приземљу зграде, па укључе Скајп, да поразговарају са својим рођацима који су били паметнији, па су се спаковали и отишли из Србије.
Осим већине, коју ћемо назвати револуционари, постоји и мањина. Њих ћемо назвати револверуционари. Да, добро сте прочитали. Нисам погрешио. Револвер. То ми једино пада на памет када помислим на разбојничке методе које су искористили да се обогате. Да из поцепаних панталона и излизаних „ђубретараца“, са шупљим патикама на ногама ускоче у одела која коштају колико и радничка годишња плата. Или да (наводно) из багера ускоче у министарске фотеље. Па да нам најпре држе лекције о томе како је у реду „крадуцкати“. А онда нам говоре о својој безгрешности.
Знам: завртећете главом и рећи „ево га, још један паметује“. И у праву сте.
Али, зар се не слажете са мном?
Шта би са Уговором с народом?
Шта би са одговорном влашћу?
Шта би са лустрацијом?
Шта би са шестим октобром?
Шта би са правом демократизацијом?
Шта би са стотинама милијарди инвестиција?
Шта би са бољим животом?
Шта би са здравијом нацијом?
Шта би са земљом социјалне правде?
Шта би са земљом у којој нема корупције?
Шта би са земљом једнаких шанси за све?
Шта би са Европском унијом која нас чека „раширених руку“?
Шта би са очувањем земље?
Све ово што сам набројао су нас лагали ови који су у разним варијантама били на власти до Ђурђевдана прошле године. Све док – како се помиње у неким озбиљним истраживањима, није испумпана 51 милијарда евра из Србије. Све док нисмо изгубили излаз на море након осамостаљења Црне Горе.
Сада нас лажу ови нови.
И морам признати, својски се труде.
Пакују старе лажи у нову амбалажу… Фалширају датум производње и рок употребе. Потписују и што треба и што не треба. Одричу се територије у име уласка у Европску унију, иако је демократска и уставна обавеза да о томе питају своје грађане. Крију уговоре са странцима који доносе неке бедне износе за фиктивна улагања. А све то представљају као велику победу нове, демократски изабране српске власти. Купују медије по Србији шаком и капом. Новинаре су одавно купили. Убеђују да имају најбоље кадрове па се сами посмењују јер су неспособни. Наравно, стално, као мантру понављају како се – ето – већ сад – боље живи…
И морам признати: верује им народ.
Још само да нам објасне како су баш они наговорили Ђинђића на револуцију.
Па да сви кренемо. Наравно, у Хондурас.

Извор: Колумниста

Коментари (2)

  1. bdorotej каже:

    Да наслов све лепо каже ,али треба додати:уништавање Српске војске,српског бића,промоција антисрпских ставова,наметање колективне кривице за рат где су “наше”комшије хтеле да доврше оно што су започели 1914 и 1941,пропагирање и подршка геј-ова(то нам је иначе највећи проблем-а и шта се чудим кад је борис тадић осведочени дупедавац-кад им је вођа такав какви да буду остали),безобразна и беспомучна пљачка-СВИ СУ ОНИ КРАЛИ,А НИКО НЕОДГОВАРА.Резиме:ОПЉАЧКАЛИ СУ И УПРОПАСТИЛИ СВЕ ШТО СУ ДОТАКЛИ И ГДЕ СУ ПРОШЛИ.ЖЕЛИМ ИМ СВЕ НАЈГОРЕ У ЖИВОТУ.

  2. Aleksandar каже:

    Jeste 13 godina su nas lagali kao i sada nista nije bolje.I prema tome obe strane lazu po svim osnovama.A pljacka se i prodaje sve redom.A bista se nije uradilo nitice se uopste uraditi.Nikav pomak nece biti samo ce biti jos gore od ovoga sto je sada.Kako u ekonmskom,tako i u svim drugim oblastima.Cinjenica je tacan 51 milijardi$ je isisano od 2010-2012.godine iz Srbije i toga ce jos biti.Tako da nekoocekivanje i price i sveostalo nema smisla ni slusati nitiosetiti.Jer se ide na jeftinu radnu snagu i sve ostalo.A ceo nas bruto proizvod ide samo na otplatu duga koji imamo.A ukupno po svim osnovama krzo nasu zemlju je proslo preko 82 milijrdi $.Imamo da cereke velikih banaka prebacuju kapital u cntralne banke njihove,a rasplozivog kredita nece biti i bicemo stalnoprimorani da uzimamo krediti skupe i jeftine.Ali nista se nece uraditi.I USA lepo kaze njihov je $,a poroblem je nas svih redom.Pa dakle izvolite vidite stacete i kako d auradite uopste receno za sve redom.A da ce politicari i svioni koji suovo uradili i te kako daodgovaraju to sada dolazi pa ce i placati i sve svojomimovinom koju poseduje kako ovde tako i u inostrastvu.I ici ce se u tom pravcu i to sigurno.Cak ni EU niti USA nece vise moci nikoga ovde da stiti niti ce imati pravo da semsaju uopste.Svako ce svoje promasaje i te kako d aplati a nece samo nardo Srbije.

Напиши коментар