понедељак, 6. 02. 2023.

Стазе пораза

(3 коментара)

899,00 дин.

Роман „Стазе пораза“ је четврти и последњи део романа „Чопор“ и наставак ратне приче о Јединици за специјалне операције (ЈСО), у народу познатије као „Црвене беретке“. Писац вас води кроз припреме, ток и детаље најтежих и најризичнијих акција које је Јединица извршавала током НАТО агресије на Србију 1999. године. Детаљно описује жестоке борбе са шиптарским терористима, као и детаље неких тајних операција.

Издавач: Панонија
Број страна: 237
Повез: броширан
ISBN: 978-86-81152-01-0
Година: 2019

Нема на залихама

Опис

(…) За све то време ехо пуцњаве са положаја Кинеза није јењавао. Сада је било време да се искочи на њихову линију. Бровинг, који је тукао по средишњем делу линије, потпуно је неутралисао сваку непријатељску делатност. Напад на тај отворени део њихове линије био је доста ризичан, али уколико би нам то успело – цела њихова линија би аутоматски пала, јер би се фактички забили у сам центар њиховог диспозитива.

(…) Долази ера у којој је правило да правила нема. Све ће бити на продају: и образ, и брат, и земља… Све! Видео сам хајку на нас који смо као највећу животну вредност видели у одбрани своје отаџбине, свога народа. Видео сам лов на генерале и све борце који су били поносни и спремни да свој живот, своју главу, ставе на олтар отаџбине. Видео сам спрдњу са нашом науком, црквом, културом и историјом. Видео сам све то бачено у блато и изгажено победничком чизмом, оних који победници нису смели да буду и по цену сто хиљада српских глава. Видео сам како нестајемо као нација, више не верујући у истину, правду и слободу. Видео сам бедак.

Милорад Улемек Легија - Стазе пораза

 

Милорад Улемек је рођен 1968. године у Београду, где је живео до своје ране младости. Средином осамдесетих година двадесетог века придружио се француској Легији странаца и као припадник једне од њених јединица, био на највећим светским ратним жариштима. Почетком деведесетих вратио се у отаџбину како би учествовао у одбрани српског народа. Године 1996. бива постављен за команданта ЈСО, најелитније српске јединице. Након 2000. године постаје жртва политичких интрига. Данас се налази у посебном одељењу казнено поправног завода Забела у Пожаревцу.

Комплет од четири књиге чине следећи романи:
1. Чопор
2. Кроз ватру и воду
3. За част и славу
4. Стазе пораза

Мајицу МОМЦИ ИЗ БРАЗИЛА можете наручити овде

3 комантара за Стазе пораза

 1. Михајло

  да ли ће бити опет у продаји књиге чопор,за част и славу? све најбоље!

 2. Стана

  Данас сам купила ову књигу. Штампајте и даље. Продавајте. Боље ви него неко други. Поздрав од Стане

 3. Стана

  Хеј, купила сам данас Стазе пораза. Била само она у књижари. Штампајте књиге и шаљите у Р СрБску
  Поздрав од Стане

Напиши коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *