Република Српска

Припреме за прославу 9. јануара – Дана Републике Српске (ВИДЕО)

Упркос жестоким размимоилажењима власти у Српској и опозиције, по питању Дана Републике влада јединствен став. Српска ће славити свој дан без обзира на одлуке Уставног суда БиХ, јер на то имамо право, поруке су српских политичара у протеклих неколико мјесеци.

Упркос сталним нападима из Федерације, Република Српска неће се одрећи свог дана, јасни су ставови свих странака из Српске. Све је спремно за обиљежавање 25 година од настанка, а то показује и слика из главног града. Бањалука окићена је заставама Српске. Застве су постављене на централном градском тргу и дуж главних саобраћајница.


Окићене улице Бањалуке (Фото: РТРС)

Као и претходних година, предвиђени су традиционални пријеми представника законодавних и извршних органа и институција Републике Српске, правосудних органа, представника Републике Српске у заједничким органима Босне и Херцеговине, представника вјерских заједница, културних и научних радника, представника борачких организација, спортиста, студената, награђених ученика и медија.

У оквиру обиљежавања Дана Републике Српске биће положени вијенци на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу, Споменику бањалучким бебама, као и полагање вијенаца на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Свечана академија поводом Дана Републике Српске биће одржана 9. јануара у спортској дворани „Борик“.

На обиљежавање Дана Републике Српске свој долазак је потврдио предсједник  Србије Томислав Николић  и више министара из Владе Србије.

“Ово је један велики изазов за полицију која ће бити укључена у параду, али ће је и обезбјеђивати, као и сва друга дешавања поводом 9. јануара”, рекао је Лукач.

На обиљежавање Дана Републике Српске свој долазак је потврдио предсједник Србије Томислав Николић и више министара из Владе Србије.

 

РТРС

Напиши коментар