Република Српска

Представљено идејно рјешење за централно спомен-обиљежје погинулим борцима МУП-а РС (ФОТО)

Поводом крсне славе МУП-а Републике Српске – Светог Архангела Михаила, у великој сали зграде МУП-а у Бањалуци je представљено идејно рјешење за централно спомен-обиљежје погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

02

Овај споменик биће откривен за Дан полиције Српске, 4. априла наредне године испред сједишта МУП-а у Бањалуци.

07

Представљању идејног рјешења уз министра унутрашњих послова Драган Лукач, директора Полиције Српске Дарка Ћулума присуствовали су и представници Републичког удружења ветерана служби безбједности, те удружења свих девет одреда некадашње Специјалне бригаде полиције МУП-а Српске. Они су нагласили да су задовољни овим идејним рјешењем за централно спомен обиљежје свим погинулим припадницима МУП-а Српске у одбрамбено-отаџбинском рату.

Лукач је изразио жаљење што спомен-обиљежје није урађено раније, јер је од завршетка рата протекло 20 година.

Предсједник Удружења ветерана Специјалног 3. одреда полиције у Херцеговини Дејан Бодирога рекао је да је изградња споменика велика ствар како би се друштво одужило онима који су заложили животе зарад стварања Српске.

– Нама који смо данас ту и свим припадницима МУП-а ово је велика обавеза да наставимо оно што су припадници Специјалне бригаде полиције у рату стварали. Захвалио бих министру Лукачу који је био један од наших припадника и команданата и покренуо ову акцију – истакао је Бодирога.

Ратни командант 7. одреда Специјалне бригаде полиције Српске Златко Брдар истакао је да је и овај споменик нада да ће све генерације, које долазе, водити бригу и очувати оно што су припадници полиције стварали.

04

06

05

03

01

Извор: РТРС/СРНА

Напиши коментар