Србија

Председник Србије захтева да почну припреме за следећу параду педера!

Председник Србије Томислав Николић оцењује да је требало много боље припремити терен за параду педера, а не дозволити да то питање угрожава наш европски пут.

Николић у саопштењу истиче да, према Уставу Републике Србије, сви грађани, па и припадници ЛГБТ популације, имају загарантовано право на окупљање и то је један од постулата за који се Србија залагала у борби за људска права.

„Сви грађани су, без обзира на сексуалну и другу оријентацију, једнаки у правима и држава би томе требало да се посвети на адекватан начин. С обзиром на то да је реч о деликатном питању, које би појединци и поједине групе могле да злоупотребе, супротно интересима Србије и тешке ситуације у којој се наша земља налази, у организацију тог догађаја требало је укључити све кључне чиниоце, од безбедносних агенција, медија, па до невладиних организација и међународних институција и на време припремити терен“, пише у саопштењу послатом из Председништва Србије.

Николић је навео да то није учињено, па сада „један много мање значајан догађај може да угрози наш европски пут, у који смо током прошле године инвестирали огромне напоре“.

„Србија је заслужила да буде део европске породице и равноправан партнер целог света, зато очекујем да припреме за следећу годину почну већ данас“, рекао је председник Србије Томислав Николић.

Коментари (3)

  1. Aleksandar каже:

    Da to treba da se vec sada uradi i polako.Inace ovo sve nas sada kosta oko 2 miliona evra svi troskovi.A bez potrebe smo utrackali taj novaci sama drzava na tome treba da poradi dosta na jedan nacin.

  2. Корнелиjе Кодреану каже:

    Е Томиславе jеси овца!

  3. igor каже:

    nasta je srbija spala kad ce u evropu pederi da nas odvedu.a ratni veterani? protiv nas ste kao drzava ulozili zalbu sudu u strazburu.ako su pederi parada ponosa koju srbija toliko forsira onda 1,6 miliona ljudi koji su ucestvovali u odbrani zemlje cine paradu srama.kako je drzava krenula bicemo proglaseni za ratne zlocince.e nikolicu nikolicu

Напиши коментар