Република Српска

Потурице опет провоцирају: Истакли ратну заставу армије БиХ у сред Републике Српске!

Бијељинска власт о ратној застави армије Босне и Херцеговине истакнутој на Атик џамији у Јањи још не реагује на очигледну јавну провокацију

Ратна застава армије БиХ испред џамије у центру Јање и даље се вијори

 

Одборници Скупштине општине Бијељина, поводом бројних реакција појединаца и организација да се већ десетак дана испред Атик џамије у Јањи вијори ратна застава Армије БиХ, донели су закључак да је недопустива злоупотреба верских објеката на такав и сличан начин – изјавио је за наш лист Драган Ђурђевић, председник Скупштине града Бијељина.

По његовим речима, “све је сада у рукама надлежних, од комуналне, до полиције МУП РС”. То је, како каже, “објективно оно што је могао да учини локални парламент”.

Комунална полиција, ако се утврди да је заиста надлежна у том случају, под ингеренцијом је извршне власти, односно градоначелника Миће Мићића, чији је заменик Јањанац, Хусо Зечкановић, са којим има већ дуже времена добру сарадњу.

Удружење избеглих Срба из 78 општина Федерације БиХ подсећа на то да у местима Федерације БиХ, где су страдали многи српски цивили нема, ни данас, услова да се постави спомен-обележје. То се пре свега односи за стратишта у Добровољачкој улици у Сарајеву и у Тузли, где су 15. маја страдали многи голобради војници ЈНА, који су се мирно повлачили из “града соли”.

– Не можемо ни да помислимо шта би било кад би се, рецимо, испред неке цркве у местима Федерације БиХ, од Тузле, Зенице, Калесије и даље, да не говорим о Сарајеву, завијорила било која ратна застава ВРС – каже Вељко Стевановић, председник Удружења расељених и избеглих Срба из Федерације БиХ.

Стевановић истиче да је баш “дара превршила меру”.

– Институције РС, за разлику од оних у Федерацији БиХ, где не можемо да наплатимо ни паре за имовину коју нам је “друга страна” уништила, и то после рата, на све оно што вређа, штети или боли нас избегле и расељене, или нема или је глува, или пак доноси одлуке које су болне, јадне и чемерне.

Извор: Новости

Коментари (1)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Ћераћемо се још! Свиђа ми се реактивирана именица “потурице” , јер лажни етноним Бошњаци делује увредљиво и за оне који га сматрају делом свог националног идентитета,а и за Херцеговце – којима се не помиње име по територијалној припадности…

Напиши коментар