Србија

Поплава измишљених биографија: Овако је градски архитекта Синише Малог „напумпао“ CV

Званична биографија новог архитекте Београда звучи импресивно. Међутим, уколико проверите све референце које се наводе, долази се до закључка да је све то, у најмању руку, преувеличано.

folic

Синиша Мали је именовао новог градског архитекту. У питању је Милутин Фолић, рођен 1979. године, који је, како се наводи у његовој биографији, дипломирао на Архитектонском факултету у Београду 2004. године.

Као један од својих великих успеха у каријери, Фолић у својој биографији наводи идејно решење за Ho Chi Мин кулу у граду Хо Ши Мин (Сајгон), Вијетнам. Међутим, погледате ли званичне податке о томе ко је пројектовао ову кулу, нигде нећете наћи име Милутина Фолића.

Screen_Shot_06_10_14_at_09_52_AM

Исте те податке наћи ћете и на Википедији:

Viki

Из овога произилази да је Фолић евентуално послао своје идејно решење на конкурс, те да је одбијен и да је посао дат човеку по имену A. Murray из фирме AREP, што никако није референца којом се треба хвалити.

Друга ствар из његове биографије која упада у око јесте та да је у време свих пројеката који су наведени на сајту града Београда он био студент.

Screen_Shot_06_10_14_at_10_01_AM

Дакле, према подацима који се могу прочитати на слици изнад, пројекти у Израелу и Бразилу одвијају се 2001. и 2002. године, у време када је он студент, из чега се може закључити да је он на таквим пословима могао бити ангажован тек као техничар.

Поставља се питање због чега је Фолић јавности дао на увид ову романсирану радну биографију, када се провером већ прве референце види да његово радно искуство није ни изблиза богато као што он покушава да га представи?

Коментари (1)

  1. воденичар каже:

    Испитајте који се Фолић истицао у рушењу цркве у Ђаковици после Другог светског рата.

Напиши коментар