Србија

СРАМОТА! Американац који је избо кошаркаша у Београду треба само да му се извини!

Када у озбиљној земљи покушате да убијете њеног држављанина, у најмању руку заглавићете доживотну робију, а у САД вероватно смртну казну.

Lukas Vakaro
Нападач Лукас Вакаро

То, изгледа, једино није случај у Србији, која је судећи по последњем догађају комплетно зрела за хоспитализацију у душевној болници!

Санкције које се сносе за покушај убиства у озбиљној земљи осетила је Србија на својој кожи још 2008. године када је за „слободу“ Миладина Ковачевића, који је нанео тешке телесне повреде Американцу Брајану Штајнхауеру, морала да плати мало мање од милион долара, наравно из буџета!

Отупели од свакодневног „ударања тољагом“, српски судски посленици изгубили су сваки компас па су америчког тинејџера, који је прошле године избо српског младића на Калемегдану у Београду, казнили тако што су одредили да треба да се извини својој жртви!

Наиме, поступак против Њујорчанина Лукаса Вакара (17), који је у октобру прошле године избо Београђанина Тома Ћулафића (19), обустављен је у четвртак. Нападачу је досуђена васпитна мера извињења Ћулафићу, играчу Кошаршког клуба „Партизан“, јавио је „Блиц“.

Американац је рекао да ће на то пристати, ако се и српски младић њему извини, преноси лист.

На последњем састанку учесника у поступку, тужилаштво је напад тинејџера, који је кривичном пријавом био третиран као покушај убиства, преквалификовало у наношење лаких телесних повреда и понудило окривљеном признање кривице.

У понуди такође стоји да су повреде које је Ћулафић задобио – убод у груди, око левог пазуха – нанете неидентификованим предметом, иако је судски вештак изнео мишљење да се вероватно ради о ножу, перорезу, или неком сличном предмету са оштрицом.

Тужилаштво је предложило да се Лукас Вакаро не гони кривично већ да му се изрекне васпитна мера, којом ће бити дужан да се извини Ћулафићу.

Дотичне ноћи Лукас Вакаро био је у друштву неколико пријатеља када се сукобио са Ћулафићем. Како је утврђено истрагом, двапут је замахнуо да га убоде, након чега је бацио оружје и побегао. Ухапшен је на аеродрому „Никола Тесла“ док је покушавао да побегне из Србије.

У Суду и тужилаштву није било могуће добити ни потврду ни деманти ове информације јер закон штити малолетнике, те се такве информације не износе у медије.

Све се десило у ноћи између 24. и 25. октобра 2015. на Калемегдану, а медији су тада преносили да је Ћулафић избоден ножем.

Лукас је почетком новембра пуштен из притвора да се брани са слободе уз кауцију од 25.000 евра, забрану напуштања боравишта и привремено одузимање путних исправа.

Закон штити малолетнике

У Суду и тужилаштву није било могуће добити ни потврду ни демант ове информације јер закон штити малолетнике, те се такве информације не износе у медије.

 

Срна / Вести

Коментари (2)

  1. ACO каже:

    Sramota. Suvisno je bilo sta reci.

  2. srdan каже:

    treba neko od roditelja da se osveti i da ode tamo nadje ga i ubije

Напиши коментар