Република Српска

Помен и парастос руским добровољцима у Вишеграду 12. априла 2014.

visegrad-pomen-ruskim-dobrovoljcima-parastos

У Вишеграду ће се 12. априла код споменика руским добровољцима на војничком гробљу на Мегдану у 10. часова одржати помен и парастос погинулим руским добровољцима.
У редовима Војске Републике Српске је у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 49 добровољаца из Русије, а шест их је сахрањено на српском војничком гробљу на Мегдану.
————————————————
12 апреля в 10 часов Вышеграде возле памятника русским добровольцам на воинском кладбище на Мегдане состоится поминание и панихида по погибшим русским добровольцам.
В радах Армии Республики Сербской во время гражданской войны погибло 49 добровольцев из России, шестеро из них похоронены на сербском воинском кладбище на Мегдане.

hvala

Вечна слава и хвала нека је свим руским добровољцима који дадоше највеће своје благо – свој живот ради слободе своје српске браће, и који свету српску земљу још посветише својом јуначком мученичком крвљу и телом.
Њихово дело нека буде пример свима нама како се треба борити за веру, народ и Отаџбину. Њих не смемо заборавити већ се на њих радо сећати и причати о њима и њиховим несебичним делима.
————————————————
Вечная слава и хвала всем русским добровольцам, которые отдали самое ценное, что у них было — свои жизни за свободу своих сербских братьев, и которые святую сербскую землю еще больше освятили своей героической кровью и телом мучеников. 
Их действия пусть будут примером всем нам, как надо сражаться за веру, народ и Отечество. Их нам не забыть. Их с гордостью будем вспоминать и рассказывать о них и о их щедрости.

Коментари (5)

 1. 124C41 каже:

  АЛАРМАНТНО:
  “Држава Србија продаје своју имовину у Северној КМ.На реду су Луксови локали.Не зна се зашто Србији одговара да локале Лукса,који је отишао у стечај,продаје за бесносновно високе цифре које могу да испрате само шиптарски трговци дроге.
  За локал у центру од око 80 квадрата држава тражи преко 100 000 евра што је локалним Србима немогуће да приуште,па су већ неколико локала купили шиптари и најавили кафиће !?
  Исто је у новој згради под називом РИО најављено отварање шиптарског тржног -центра ,а већ се одавно спекулише да је цела зграда направљена парама шиптара,који су Срби одкупили.
  Овим темпом Србиијанске власти ће лакше да иселе свој народ него свим нападима шиптари што су покушавали.”

  Извор: Глас Косова и Метохије

 2. осветница каже:

  Oчекујемо тога дана и премијеру краткометражног филма посвећеног поштовању и памћењу дела и жртве братских руских добровољаца, коју припрема Љиљане Булатовић Медић са сарадницима.

 3. Marija каже:

  Slava i hvala ruskoj braci koji su krvlju dokazali da smo jedan narod! Neka Vam je laka srpska zemlja, braco nasa!
  Zivela Rusija!

 4. bdorotej каже:

  Слава и вечно хвала руским добровољцима који дадоше живот за спас Српске.

 5. miki каже:

  za koga su dali zivot za lopove jugoslavenske i izdajnike komunjare zalosno to kad covek nezna za koga gubi glavu

Напиши коментар