Србија

Полицајац запалио своју диплому у центру Крушевца

Више пута сам писао свим инстанцама, односно свима по субординацији да ми се призна диплома Факултета. Нисам добио никакав одговор зашто то нису учинили, а признали су разне факултетске дипломе, које су стечене по разним селима, казао је Лазаревић

Полицајац Звонко Лазаревић спалио је своју факултетску диплому у центру Крушевца јер му она, како каже, већ годинама није призната.

Полицајац Звонко Лазаревић из Полицијске станице у Трстенику јуче је у центру Крушевца спалио своју диплому Факултета одбране – смер безбедности, незадовољан јер му диплома, како је навео, годинама у Полицијској управи Крушевац није призната.

„Више пута сам писао свим инстанцама, односно свима по субординацији да ми се призна диплома Факултета. Нисам добио никакав одговор зашто то нису учинили, а признали су разне факултетске дипломе, које су стечене по разним селима“, казао је Лазаревић новинарима пре него што је спалио диплому.

Факултетску диплому је спалио на главном градском тргу у лименој кофи са црвеном машном, свечано обучен као што, како је навео, није био ни када је дипломирао, и уз коментар да се „у овој земљи џаба школујете и завршавате факултете, ако немате везу – родбинску, политичку или било какву да напредујете и да се запослите“.

У Полицијској управи у Крушевцу је речено да се Лазаревић дошколовао из радног односа и да ће његов захтев бити размотрен у наредном периоду.

Лазаревић је навео да у полицији ради од 1987. године, 2005. године је завршио Факултет одбране, а до тада је имао завршену Вишу педагошку школу.

Он је казао да је више пута конкурисао за начелника саобраћајне полиције, али да му никада није одговорено зашто не испуњава услов.

Лазаревић сматра да је шиканиран јер му надлежни не дају да напредује и навео да је одвојен од породице и да десет година путује из Крушевца у Трстеник.

Он је казао да је тада у Полицијску станицу у Трстенику премештен по казни, јер је појединима сметало што је, како је рекао, савесно обављао посао.

Лазаревић данас ради као полицијски наредник и руководилац једног сектора безбедности у тој станици, а објаснио је да је за то место довољна виша школска спрема.

Лазаревића је данас подржао Предраг Вучетић, који ради у Полицијској станици у Трстенику у служби за унапређење организације и функционисања.

Вучетић је најавио да ће сутра на радном месту одржати једностани протест, јер сматра да је од 2006. године, када је завршио Полицијску академију, шиканиран на послу и да је време да „подигне глас“.

Напиши коментар