Србија

СКАНДАЛ: Лазар Крстић запослен у Влади са дипломом средње школе!

Министар финансија Лазар Крстић каже да ће због дуготрајне и скупе нострификације дипломе у Влади Србије бити запослен са средњом стручном спремом, иако је дипломац америчког универзитета Јејл.

„У радној књижици ћу бити уписан као неко са средњом стручном спремом зато што је практично немогуће у кратком року нострификовати диплому, а и када би било, могуће коштало би око 600 или хиљаду евра, што је једна министарска плата“, рекао је Крстић на међународном скупу „Квантни скок“ у Београду.

Крстић је додао да разуме разлоге за такав начин нострификације дипломе у Србији, али да сматра да је то „ненормално“ и да „ту нешто мора да се промени“.

Министар је рекао да би требало поједноставити процедуру запошљавања, пошто је с том процедуром упознат „из прве руке“, јер очекује да му се изда радна књижица.

Крстић је рекао и да је „ненормално и чудно“ то што он прима четири плате по аутоматизму – једну министарску и још три зато што је члан разних одбора. Како је навео, таква пракса примања више плата ће се променити кроз реформу јавног сектора.

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Tacno je sveto sto je kazao.Pogtovo diplome i njihovo priznavanje.Onda zaposljavljanje sto bi kroz reforme mogao dosta da se izmene neke stvari.Istotako i prihode ministra istotako da se ugase neke plate i dobiti uopste.Ako se misli da se nestouradi i promeni.

Напиши коментар