Србија

Побегли шиптарски терористи из Дреничке групе ОВК оптужени за злочине

Тројица бивших припадника такозване Дреничке групе ОВК притворених због оптужби за ратне злочине на Косову побегли су из болнице у Приштини, где су били на лечењу, потврдио је вршилац дужности корективне службе на Косову Шемси Хајризи.

zatvor

Хајризи је потврдио за косовску агенцију индексонлине и за Радио Слободну Европу (РСЕ) да су Сами Луштаку, Исмет Хаџа и Сахит Јашари побегли.

Косовски медији јављају да полиција није могла да нађе у собама КБЦ Приштине Луштакуа и двојицу осталих.

Од петнаест оптужених из Дреничке групе њих седам били су у притвору од 31. маја прошле године, подсећа РСЕ.

Припадници Дреничке групе су оптужени за кривична дела ратног злочина над цивилним становништвом, укључујући тортуру, злостављање и убиства за која се претпоставља да су извршена у наводном центру притвора ОВК у селу Ликовце током 1998.

Косовски медији данас су спекулисали о бекству тројице оптужених, али је у први мах ту информацију за приштински лист Експрес демантовао портпарол косовске полиције Баки Кељани.

Према писању Експреса, Љуштаку, Јашари и Хаџа требало је да буду пребачени у притвор на северу Митровице, што су они одбијали.

Објекат КБЦ је опкољен великим бројем полицајаца који траже Луштакуа и другу двојицу одбеглих који је данас требало да буду пребачени у притворску јединицу на северу Митровице, јавља коха.нет

Незванично извори су рекли ТВ Кохавизији да је Луштаку вец синоћ побегао из КБЦ.

 

Извор: Танјуг

Напиши коментар