Досије

САКРИВЕНА ИСТИНА: Британски специјалци су на Космету убили 26 Срба

Британска обавештајна служба директно је организовала два терористичка напада на КиМ у којима је убијено 26 Срба док је више десетина рањено!

Монструозни злочини у селу Старо Грацко, где је 1999. године ликвидирано 14 српских жетелаца и у Ливадицама код Подујева, кад је у експлозији аутобуса „Ниш експреса“ настрадало 12 Срба, док је чак 48 рањено, нажалост, нису расветљени, а вероватно никада и неће. Ипак, српски обавештајци имају више него довољно индиција и података да са правом озбиљно сумњају да иза свега стоје управо Британци.

У оба случаја циљ је био исти: застрашити преостале Србе на КиМ и натерати их да се иселе, али и одвратити оне који евентуално помишљају на повратак у покрајину.

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун, који је као војно-политички коментатор извештавао са Косова, каже да нема сумње да су за злочин у Старом Грацком и напад на аутобус „Ниш експреса“ криви британски припадници Кфора.

– Кад је реч о страдању Срба у аутобусу, сазнало се да је неко из штаба Кфора тада наредио, мимо процедуре, да Швеђани који су били задужени за контролу руте којом ће ићи аутобус иду обрнутим путем. Таква измена десила се први пут. Чим је истрага то показала, двојица Британаца из војног контигента на КиМ су брже-боље пребачена у Лондон. Што се тиче села Старо Грацко, пуна надлежност је била у британским рукама. Они су се и први нашли на месту злочина – објашњава Дрецун.

Бивши обавештајац српске полиције Славко Никић одлично је упознат са ситуацијом која се догодила у Старом Грацком јер је некада имао кућу у том селу. Он каже да нема сумње да је британска служба дебело умешала прсте у овај монструозни злочин.

– Британска обавештајна служба МИ-6 има убедљиво најјаче центре на нашем простору. Злочин у Старом Грацком стратешки су испланирали Британци јер је то село једино било преко Ситнице са српским живљем. Задатак је био да се етнички очисти тај део КиМ. Британци су све осмислили, а оперативци, пореклом Албанци, директно су га починили – истиче Никић.

Стручњак за безбедност и међународни тероризам Џевад Галијашевић потврђује да су за британске службе карактеристична нерасветљена масовна убиства:

– Многи злочини на Балкану у режији британских тајних служби прошли су некажњено. Ови на КиМ су карактеристични по великом броју жртава. Британци су инструктори првих радикално исламистичких структура свугде у свету, па и на КиМ. То је матрица коју користе већ стотинак година и у техници ликвидација ништа нису променили до данас.

Професор међународних односа Срђан Перишић подвлачи да је интерес Британаца одавно усмерен против Срба:

– Британске службе, било да је реч о цивилним или војним, на КиМ имају циљ да помогну Албанцима у дефинитивном протеривању Срба. У случајевима као што су то биле ове две операције, њима су дате одрешене руке да се институционално, преко Кфора, очисти терен од српског живља без икаквих последица.

Искра

Коментари (12)

 1. Djuro George, каже:

  Sta treba dase doda svemu tome,kad znam daje to vise nego moguce,zivim u V,B,vise od 40,godina i mogu da kazem dasu najveci RATNI ZLOCINCI,po cijelom svijetu,a posebno prema SRBIMA,posto oni nas smatraju malim RUSIMA,ja vjerujem u Boziju silu dace i njima doci kraj,nicija nije sijala do zore;;

 2. Aleksa каже:

  Koliko sam upoznat dosta pripadnika SAS je platilo glavom od strane heroja iz jedinice ?

 3. Laki каже:

  Učite vašu decu da mrze Engleze! Nikola Pašić citat!

 4. Sole каже:

  Mrzeti,mrzeti,mrzeti engleze i sve sto je njihovo.seme im se zatrlo…..

 5. milija suzovic каже:

  RTS IMA SNIMAK ENGLESKOG PUKOVNIKA ,SAD GENERALA,KOJI DOVODI SRBE DO ADMINISTRATIVNE GRANICE . U ISTOM SNIMKU SRPKINJA POMINJE UCKE(SIPTARCINE) I NJIHOVE NAPADE NA SRBE. RTS MORA TO DA OBJAVI.,DA BI SE OVO NAPISANO POTVRDI. ENGLEZ JE RODJENI USTASCINA.,KO I OVI KRVATI RODJENJEM ZLIKOVCI.

 6. Mile каже:

  Englezi nam nikad nisu bili prijatelji …Uvek su nam bili neprijateljski nastrojeni .A ovo na Kosovo sto su učinili Dabogda ih Crnci i Arapi unistili kosto i hoće …

 7. Klimt Bec каже:

  Sada su im Siptari tamo svakim danom sve vise, preuzeli su trziste droge, Oruzije i placena ubistva!!! Da I’m zahvale srdacno na velikodusnoj pomoci…

 8. nikanor каже:

  “Da nije ovih Nemaca, Englezi bi bili najgori narod na svetu”-(Draža Mihailović)

 9. Саша каже:

  То је све већ нажалост сценарио виђен много пута. Сва неразјашњена убиства у Србији и Српској, организовале су стране тајне службе. Најновији случај је убиство Давида Драгичевића у Бањој Луци. Тужилаштво БиХ је могло да преузме случај од тужилаштва у Б. Луци али нису јер су тако инструирани. Убиство госп. Ђинђића и многа друга.

 10. Prizrenac каже:

  Ja imam lično iskustvo sa engleskim neprijateljem još pre pocetka rata i to za vreme poslednjih izbora na Kosovu, u Prizrenu. Na birackom mestu gde sam ja bio došao je neki Kristofer Verner delegat Britanskog parlamenta, sa prevodiocem albancem. U pocetku sam se pretvarao da ne govorim engleski, a oni su predamnom izvlačili najgore moguće zaključke o srbima. Kada sam ja počeo da urlam na njega na engleskom, došlo je do velike svadje izmedju mene i njega. Tada sam video da taj ljudski izmet dolazi na Kosovo sa unapred utvrdjenim zaključcima, a da im dolazak na Kosovo samo daje alibi da su njihovi zaključci isptavni. Dakle, radi se o najlazljivijoj nacij i sa izrazito fašističkim idejama. Ameri su mala deca za njih.

 11. марко каже:

  Кад су наши политичари склопили пријатељство,пре него сто се ово све стави на излаз ветла,није ночудо што се све заташкава. Да имамо добре искусне браниоце за доказе,не би они могли да искивирају криицу. Гинули су нам очеви,деца,стрићеви,познаници за истину Косова,а после тога дошли су кокошари на власт који су чували своје дупе од ватре,,,сада владају и лижу дупе Агресору,,, само зато што их ти агресори постављају на позиционо место и тако манипулишу са њима,док наши рањени хероји који су остали у животу немају никакву заштиту. Па зар се то зове држава!!!

 12. Драган каже:

  Да те квази господе нема на Свету ово би био Рајски Врт! Какав ватикан,немачка и остали,еглези били и остали Наши вековни непријатељи и све што се догађа у Свету скувано је у томсатанистичком лондону!!!

Напиши коментар