Књиге

Плануо „Бабо“

Пише: Милорад Антонић, главни и одговорни уредник

„Бабо“, осамнаеста по реду књига Милорада Улемека Легије је „планула“. За само 15 дана продаје продато је 500 примерака. Ако продаја настави тим темпом продавци, а то су углавном интернет продавнице, www.crveneberetke.com и www.sedmasila.rs кажу да би „Бабо“ могао достићи редак рекорд: велик тираж у кратком року.

Милорад Улемек Легија - БАБО

Станимир Вујић, уредник издања каже да је продаја добра јер тема о којој Улемек пише спада у ред „забрањених“ и непожељних и као илустрацију наводи речи аутора који је у овом издању написао:
„Од свих књига, које сам до сада написао, ова књига је најтеже потекла из мене. Она је проживљено и истинито сведочење о догађајима који су се десили пре више од две деценије, а који су у мени, као flashback-ови, будили веома јака осећања, која су, у великој мери, била подстакнута и мојом емотивном везаношћу за тај очев завичај, који сам посећивао у моме детињству. Реч је о подручју у близини Петрове горе, на коме је од давнина живео и опстајао српски живаљ, као и на подручју целе Крајине. Ту је живео и преживео усташке прогоне и клања. Књига сведочи о недавној, новој изложености српског живља злу које је насрнуло на њега са исте стране.“

Кад је у питању продаја књига Милиорада Улемека уочена је, такође још једна интересантна појава – књиге Милорада Улемека, почеле су да се штампају на дивље. Адвокати Милорада Улемека, недавно су ушли у траг фалсификованом издању књиге „Крв,сузе и зној“ једном од издања које је такође добро и брзо породато а које је једна штампарија из Железника штампала на дивље. Зато издавач и уредници обавештавају читаоце да ће лако преопознати да је у питању фалсификат, јер оригиналног издања уопште више нема у продаји, а фалсификат има једну веома видљиви ману. Књижни блок овог фалсификата завршава се страном бр.73 без обзира што књига има више страна.

На питање зашто је Легија одједном постао актуелан, и читан, уредник Вујић каже: „Милорад Улемек у својим издањима опише истину. Сада време чини своје, неке ствари долазе на своје место и читаоци једноставно јуре његове књиге јер тек сада виде да у њима леже огромне историјске чињенице и истине“, каже Вујић и подсећа на речи аутора који читаоцима поручује:
„И, ето, Хрватска је данас држава у којој влада „демокрација“. То што није успело Павелићу и Хитлеру, успело је Туђману и Милошевићу. Многи ће се питати: зашто Милошевићу? Па, зато што су се Туђман и Милошевић за све око Крајине, и не само око ње, лепо договорили. Беше онај састанак у Женеви само три дана пре ’Олује’.“

Књигу можете наручити у продавници на нашем сајту:
www.crveneberetke.com/prodavnica/babo/

Милорад Улемек Легија - БАБО

Напиши коментар