Република Српска

„Озренско мирбожење“ 8. јануара код манастира Светог Николе

Поводом све учесталијег хапшења српских ратних ветерана и застрашивања њихових породица, 8. јануара, код манастира Светог Николе на Озрену, Удружење „Ветерани Републике Српске“ организује јавни скуп под називом „Озренско мирбожење“.

veterani rs

Селективну правду и правно насиље Тужилаштва и Суда БиХ нећемо и не можемо више да трпимо, поручили су ветерани. И позвали саборце, породице погинулих и утамничених, те носиоце највиших функција у Републици Српској и представнике Српске у заједничким институцијама БиХ, да присуствују Озренском мирбожењу и зауставе дугогодишњу праксу правосуђа из Сарајева.

Само у посљедња два мјесеца у Сарајеву је утамничено 55 бивших српских бораца. Хапшени су у бруталним и спектакуларним полицијским акцијама, иако су се неки од њих претходно уредно одазивали на све позиве истражних органа.

Истовремено, предмети ратних злочина над Србима, годинама су похрањени у ладицама. И то је правда бх правосуђа, коју, кажу ветерани више неће нити могу да трпе.

– Ако се настоји масовним оптужбама против Срба приказати лажна слика о карактеру рата у БиХ, ми то сигурно нећемо дозволити, рекао је Зоран Трифуновић, представник ветерана са подручја Сарајевско-романијске регије

Од 350 пресуђених пред Судом БиХ, 230 је Срба. Од изречених 1.750 година затвора, Срби су осуђени на 1.400 година. За то вријеме без казне су злочини над Србима у Сарајеву, у Подрињу, на Озрену, у Централној Босни… А Сарајевом и Федерацијом слободно шетају осумњичени злочинци.

– Власт мора да учини нешто у име нас или ћемо ми сами да учинимо нешто, додао је Борислав Нишић, члан удружења „Ветерани Републике Српске“. 

Будући кораци Ветерана зависиће од Озренског мирбожења – од воље представника власти, да здружено стану на пут правног насиља Тужилаштва и Суда БиХ.

Уз благослов који ће тражити од Његовог преосвештенства владике зворничко-тузланског Хризостома, ветерани на Мирбожење позивају све српске званичнике и предсједнике партија које имају посланике у Народној скупштини и Представничком вијећу БиХ.

Коментари (1)

  1. slavko каже:

    birate dodika 3 puta a na esdes serete tako vam i treba sds ste bacili pod noge

Напиши коментар