Досије

Откривен идентитет муџахедина који је позирао са одсеченом главом српског војника

Муџахедин који је у лето 1992. године позирао са одсеченом главом српског војника Благоја Благојевића на Црном врху је француски држављанин Кристофер Казе, за кога се дуго веровало да је, као члан такозване Рубешке групе, погинуо у окршају са белгијском полицијом.

Mudzahedin-Kristijan-Kaze-sa-odescenom-glavom-srpskog-vojnika-Blagoja-Blagojevica
Муџахедини се иживљавали уз благослов CIA-е и исламске верске заједнице: Кристофер Казе позира са главом Благоја Благојевића

Казе је веома близак пријатељ Лионела Димона, једног од Абу Хамзи, који је ратовао под заставом одреда „Ел муџахедин“, а по занимању је лекар и радио је у болници у Зеници.

Француске обавештајне службе већ неко време покушавају да од надлежних у БиХ добију информације о Казеу, будући да је он, одмах по избијању рата у БиХ, стигао на ове просторе и придружио се исламским терористима у борбама против Војске Републике Српске.

Казе у БиХ живео под најмање три имена и то: Абу Џафер, Абу Ибрахим и Абу Мухамед. Управо ти лажни идентитети су му помогли да се из Француске, после низа скандала које је изазвала „Рубешка група“, тајним каналима пребаци у БиХ и ту живи можда чак и данас.

Члан Експертског тима Југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић рекао је да Казеови заштитници знају да ли је он у БиХ или не, али да то неће рећи ни француским ни домаћим службама.

Према његовим речима, Казеа и Димона не повезује само „Рубешка група“, којој су француске власти на терет стављале припрему атентата на неког од чланова Г-17, те низ оружаних пљачки и разбојништава у Француској, него се обојица доводе у везу са наводном хуманитарном организацијом „IGASA“, једном од финансијских паравана Ал Каиде, којој се приписује и покушај атентата на покојног поглавара Католичке цркве папу Јована Павла Другог током његове посете Бањалуци 2003. године.

Он сматра да ће француски обавештајци тешко доћи до валидних података о Казеу или било ком другом исламском терористи, јер су они и данас у БиХ заштићени са најмање три прстена.

„Први прстен је врх Исламске верске заједнице, предвођен рејсом Мустафом Церићем, који је и најодговорнији за довођење и масовну натурализацију муџахедина. Други прстен чини Савет за одбрану и безбедност СДА, странке која је још 1990-их година широм отворила врата БиХ Арапима, док трећи прстен представљају оперативци CIA, који су од самог почетка знали све о придошлицама у БиХ, али због других интереса нису хтели да реагују, нити да траже њихово протеривање“, појаснио је Галијашевић.

СЛУЧАЈ

У минулом рату Шемсудин Мехмедовић Шемсо, ратни начелник полиције у Тешњу, се бавио главама и судбинама тог града, каже Галијашевић.

zlocinac-semsudin-mehmedovic
Злочинац Шемсудин Мехмедовић посланик и заменик председника СДА у Парламенту БиХ

Све је кренуло доласком муџахедина, а Мехмедовић им је био главна конекција.

Екрем Мујановић, Мухамед Члањак, Хакија Ужичанин и Мустафа Церовац тражили су од Шемсе елиминацију муџахедина, али је све било узалуд.

У жучној расправи чак је Члањак Шемси опсовао и Бога, а Ајановић из Мехмедовићеве полиције послао је писмо Алији Изетбеговићу.

Међутим, због сукоба такозване Армије БиХ и ХВО, Изетбеговић је у Тешањ стигао тек након две године.

Тада у Тешњу Изетбеговић смењује комплетан политички врх Тешња који је био против Мехмедовића и муџахедина. Ајановић, Члањак и Церовац оснивају потом СБиХ у Тешњу, а Ужичанин прелази у СДП.

Ратном начелнику полиције у Тешњу, Шемсудину Мехмедовићу, данас потпредседнику СДА и посланику те странке, у септембру 1992. године муџахедини су на поклон у Станицу полиције донели три одсечене главе српских војника! Овај догађај показао је само да је Мехмедовић и тада у својим редовима имао инсајдера, који је као заштићени сведок обзнанио ово јавности.

Одсечене српске главе из базе у селу Јабланица донео је муџахедин по имену Зеид, који се, у пратњи полицајаца Енвера и Амира Беше, те Бесима Сејдића, довезао пред полицијску станицу у Тешњу у теренском возилу.

– Зеид је узео пртену врећу и унео је у зграду полиције, бацивши је на сто дежурног полицајца Хакије Хаџана, који је исхитрено упитао: „Шта сте то донели, браћо?“

Зеид је на то одговорио: „Шта је начелник тражио, ми смо урадили“.

Донели смо, брате, три влашке главе њему на поклон – испричао је овај сведок.

Сведок наводи и то да је Мехмедовић дошао у станицу на позив дежурног полицајца, који је путем мотороле користио шифру „Хум 101“.

– Дежурни полицајац радосно му је саопштио да су браћа из Јабланице донела хедију и да он тражи муштулук.

Недуго затим дошао је Шемсо (Мехмедовић) у друштву Емира Ахметовића.

Тада је Зеид узео врећу и истресао главе у ходник – наводи сведок у овом стравичном исказу.

Према даљим наводима сведока, Мехмедовић је пљунуо у правцу одсечених глава и рекао да је штета што су одсечене само три.

– Да сте, богдо, одсекли и хиљаду других – рекао је Мехмедовић.

Сведоци из Тешња причају да су одсечене главе касније однешене у овдашњи Дом здравља и да су касније биле неко време истакнуте на средњовековној тврђави у Тешњу набијене на кочеве.

Према исказу сведока, Шемсудин Мехмедовић је одједном наредио полицајцима Емиру Ахметовићу, Смаилу Смаилбеговићу и Хакији Хаџану да покупе одсечене главе и закопају их на тајну локацију у околини Тешња.

Приликом изненадне контраофанзиве и ослобађања Црног врха, борци Војске Републике Српске су запленили фото-документацију овог злочина, лична документа одреда, стране валуте новца, дрогу, инострано оружје, итд. од терориста из одреда „Ел муџахедин“ који су побегли са својих положаја пред налетом војника Републике Српске.

Тако се и дошло до доказа и ових стравичних фотографија које су пред вама.

odsecene-glave-srpskih-vojnika

ПОСЛАНИК СЕКАО СРБИМА ГЛАВЕ

На челу осумњичених за монструозни ратни злочин почињен на Црном врху Шемсудин Мехмедовић, бивши први полицајац у Тешњу, а сада посланик у Парламенту БиХ.

Пуних шест година требало је Тужилаштву БиХ да покрене са мртве тачке процесуирање ратних злочина на подручју Тешња (ФБиХ), директним позивањем на одговорност тадашњег начелника Станице јавне безбедности у том граду, а садашњег посланика у Парламенту БиХ Шемсудина Мехмедовића.

Он је признао да се води истрага и против њега, поручивши да зна своју прошлост и да они који мисле да има и његових нечасних радњи то треба и да докажу.

Мехмедовић је, заједно са ратним командантом у Тешњу Мустафом Церовцем, на челу листе на којој су деветорица који се сумњиче за одговорност за злочин на локалитету Црни врх између Тешња и Теслића, када су на свиреп начин одсецањем главе живота лишени заробљени српски војници. Благоје Благојевић, Ненад Петковић и Бранислав Ђурић су са коњском запрегом, разносећи храну војницима ВРС на положајима, залутали на непријатељску територију, што је било кобно за њих.

Окружно тужилаштво у Добоју је још 2005. године од Центра јавне безбедости из овог града примило пријаву и покренуло поступак против одговорних за свирепо убијање српских војника и цивила из Тешња и Теслића током ратног периода у БиХ.

У складу са препоруком Тужилаштва БиХ и упутством Републичког тужилаштва РС, добојско Тужилаштво је пријаве и предмет проследило државном Тужилаштву БиХ. Пријаве се односе на почињене ратне злочине против најодговорнијих лица у СЈБ Тешањ и команди Оперативне групе „7-југ“ такозване Армије БиХ, која је од 1992. до 1995. године чинила злочине на том подручју. Пријава је поднесена још против седам особа из састава мешовите војне формације састављене од припадника такозване Армије БиХ и плаћеника из Саудијске Арабије, Судана, Палестине, Бахреина и Египта. Камп за њихов прихват и обуку под називом „Ел Муџак“, наведено је у пријави, налазио се у насељу тешањске општине Јабланица.

О одсецању глава Благојевића, Ђурића и Петковића на Црном врху наша и светска јавност, па и Трибунал у Хагу, упознати су још пре 13 година. Чинило се да ће правда те 2005. године доћи по своје, али се то није десило све до сада.

РИТУАЛНО УБИЈАНЈЕ

Муџахедини су одсечене главе српских војника Благоја Благојевића, Бране Ђурића и Ненада Петковића ритуално показивали на тешањској кули, пред зградом МУП и пред капијом свог логора у Јабланици, сведочио је Зоран Филиповић.

mudzahedini-zlocini

Коментари (32)

 1. Саша 014 каже:

  Где је сада Чарли Хебдо да направи коју “духовиту” карикатуру и исмеје погинуле Французе?!

 2. nebojsa каже:

  Dobro i sta sad? Za sve uvek sve znamo, i imamo “dokaze” i na kraju nikom nista. Sta ce neko konkretno ucinitio na konto svega ovoga? Izraelci bi, voleli ih ili ne, uzeli stvar u svoje ruke i zavrsili sa takvima. Poslanik u skupstini BiH, pa spakujte ga u gepek i prevezite preko granice na sudjenje. Sta ce Bosna da se nesto naljuti, da ne bi da zarate zbog njega? Samo mlatimo praznu slamu bez ikakvih rezultata. Jebo drzavu i rukovodstvo kad su nemocni i rade ono sto im je receno.

  1. Војвода каже:

   Браво, Небојша! Кратко, јасно, ефикасно!

  2. ljiljana ilic каже:

   BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ja Pa ja каже:

   Још само да то урадиш и својим примером покажеш ефикасност

  4. Марко каже:

   Баш је тако свака ти је част

  5. Цврц каже:

   Не морају да га гепекују… Може да се деси саобраћајна несрећа, или да падне низа степенице, са литице, да га удари струја док је сушио косу феном у кади и још сто чудеса може да му се деси… Још кад би имао ко то да организује и изведе.. Но нису Срби оно што су били…

 3. voja каже:

  Ako je ovo tacno,onda ne razumem nase ponasanje prema BIH stranci SDA i njenom prededniku Bakiru Izetbegovicu.Da li je srpsko tuzilastvo za ratne zlocine trazilo izrucenje Semsudina Mehmedovica za sudjenje u vezi sa ovom slucajem.Ako nije pokrenuti krivicni postupak protiv tuzioca i ekipe na celu tuzilastva.

 4. slavi каже:

  Pokojni Brane Djuric je bio moj komsija.Neka mu je laka crna zemlja.

 5. GORAN каже:

  Neka i njima da 5 miliona evra.

 6. Rade каже:

  Mi smo osudjeni na propast,dozvolili smo sebi da nas svaka suga masira,zali boze samo izgubljenih glava.Fujjj Republiko Srpska

 7. giller каже:

  Izvinjavam se ali zbog vjerodostojnosti nismo u kontraofanzivi oslobodili Jasenovu već osvojili Crni Vrh gdje smo našli sve gore pobrojano a selo Jasenova je iz opštine Teslić iz kojeg su bili moji nesretni saborci.

 8. mmm каже:

  E, svaka cast, komentatori, posle toga ja nemam sta da dodam.

 9. Сале каже:

  Кратко и јасно, како треба поступити је објашњено у филму “Минхен”! Тако се решава проблем!
  Све најбоље!!!

 10. lika каже:

  i za ovo niko ne odgovara

 11. Данко Б. Марин каже:

  Свињу ,,тихог живота” сад тихо ликвидирати и крај….

 12. Sloba каже:

  Mosad je zakon!

 13. .............. каже:

  neboj se da su ameri ,francuzi,britanci i ostali zapadnjaci vec bi sravnilo bosnu do zemlje ali to su srbske glave i mi bi na zapad ovo čeka srbe ako dođe nato i ako udu u evropu novi jasenovac i ja,me.

 14. Mmme каже:

  Imam jaku izvtsnu grupu….ko mi daje klimoglav ( zvanicni) za ciscenje…..

 15. МИЛОШ КУКИЋ каже:

  МРАК ДА ИХ ПОЈЕДЕ ПОД ХИТНО !!!

 16. Родољуб каже:

  Ово су свете главе. Њихово је Царство небеско.
  Молите Бога за нас, мученици.

 17. Musa каже:

  Imali smo Vukcevica na mestu za optuzivanje ratnih zlocinaca. Optuzivao je samo Srbe, pa mu je zbog toga i rodjeni brat umro od sramote i jada! Gadno su nas sapeli, a da li cemo se odapeti nije jos sigurno!

 18. Nikola Sukno каже:

  E moj Semso, nije ti lahko!0€

 19. Петар каже:

  Средином септембра 1993. год. у италијанском листу “Панорама” објављена је иста фотографија са насловом да Српски војник држи одсјечену главу босанског невиног муслимана. Фотографија са текстом је објављена на насловној страни.Удружење Срба из Италије упутило је протестно писмо указујући да је очигледно како је војник који држи главу арапског поријекла. Испоставило се касније да је Саудијац али деманти или било какав одговор од реакције листа никад нису стигли.То је само један од примјера како се по свијету градила лажна слика о страдању “невиних” Муслимана од стране српских злочинаца.

 20. Miladin каже:

  E sad ovim ubicama treba pobiti decu i cele porodice.

  1. dragan каже:

   У праву си! А ове муслиманчуге, треба отети и довести живе, мучити их и онда им одсећи главе док су у животу, а после тога их закопати са свињама. И све то снимити и јавно објавити на мрежама, да њихови пајоси виде шта их чека.

 21. Dragana каже:

  Pronaci ga i kazniti !

 22. Srbenda каже:

  Prvo treba odseci glavu Šemsudinu da se namiri osveta,braco Srbi

 23. NIKOLAKRAJINALONDON каже:

  MENE ZANIMA STA O OVOME IMAJU RECI NATASA KANDIC SONJA BISERKO I SLICNE AMERICKE ULIZICE.

 24. ненад каже:

  Све су то иста г*вна ,или “Врана врани очију не вади ” удружили се “есде-ес” и “есде-а ” па харају ” дејтонском долином плача “,све уз помоћ “запада “… Семе им се затрло све до деветога колена !

 25. Djuro каже:

  Oko za oko zub za zub, ruka za ruku glava za glavu, Pamti pa vrati.

Напиши коментар