среда, 22. 03. 2023.

Од понедељка увођење у војну евиденцију младића од 18 година

Од понедељка до 28. фебруара Министарство одбране вршиће увођење у војну евиденцију младића рођених 1996. године и старијих годишта (1984-1995), који нису уведени у регрутни систем у календарској години у којој су навршили 18 година.

Увођење у војну евиденцију је редовна пракса у оружаним снагама и законом предвиђена обавеза која је остала на снази након доношења Скупштине Србије о обустави обавезе служења војног рока 15. децембра 2010, саопштило је Мнистарство одбране

Увођење у војну евиденцију врши се у центрима Министарства одбране за локалну самоуправу према месту пребивалишта регрута, додаје се у саопштењу.

Регрут који се уводи у војну евиденцију на увид треба да понесе, личну карту уверење о држављанству Србије или извод из матичне књиге рођених.

Додаје се и да се регрути који борави у иностранству уводе у евиденцију у надлежном дипломатско-конзуларном представништву Србије у тој земљи.
8 коментара

    1. Marko

      Cekas,druze.Pozvace te u svakom slucaju,postoje rokovi kada se salju “ture” regruta na preglede u Nis,ili blize Vojne Bolnice.Nakon sto ustanove da li si po PS-u ispunio ili ne uslove za odsluzenje vojnog roka,bices obavesten u sto kracem vremenskom roku. Proverava se vid,sluh,motoricke sposobnosti,i IQ test,uglavnom MENSA,i slicni. Takodje je bitno fizicki da si spreman,pricam o tezini,visini,i da ne patis od nekih bolesti,ili da imas neku blagu disfunkciju tipa sluh,vid i slicno.Uglavnom,nemoj da odustajes,jedno izuzetno iskustvo koje svakom menja zivotnu perspektivu. Upoznaces mnogo prijatelja,nauciti da branis nasu zemlju znanjem koje ces steci tamo i shvatiti da smo svi jednaki,pod nasom zastavom i himnom kad branimo svoje ideale,kao i nasi roditelji i preci koji su radili isto mnogo decenija,i vekova pre nas. Pozdrav.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *