Приче ветерана

Нешто ту није како треба

Пише: Вук ЈСО

ostani

Антифашистичка Европа, толико пропатила од фашизма, са генерацијама европљана стасалих на вредностима и тековинама борбе против фашизма, здушно подржава фашисте у Украјини. Фашисти јој седе у парламенту Европе. Фашисти јој марширају улицама. Фашисти су у владама многих земаља Европске Уније. Нескривено пропагирају своју идеологију. Уједињена Европа. Од Скандинавије па до Грчке, од Шпаније па до Литваније. Уједињена и у идеологији фашизма.
Нешто ту није како треба…

Украјински хришћани, екстремни, десничари, одлазе да се боре на страни Чеченских побуњеника, есктремних муслимана, против хришћана, Руса. Са ножем у зубима и крстом на грудима раме уз раме са џихад борцима кољу хришћане. А затим се враћају кући и убијају непослушне сународнике, док Европа бодри. Слави.
Нешто ту није како треба…

Чечени, вековни непријатељи Руса, преклињу председника Русије да им да прилику да се боре за њега. Да докажу своју оданост. Желе у Украјину, да бране своју хришћанску, руску браћу од украјинских фашиста. А за то време Хрвати, део Европске Уније поново иду да се боре против Руса зарад туђих интереса, као ономад, када су били део Трећег Рајха.
Нешто ту није како треба…

Америка, жртва исламског тероризма и најватренији заговорник борбе против њих, помаже револуције у секуларним и умереним исламским земљама, доводећи посредно или непосредно на власт екстремне муслимане који заводе шеријат, регрутују терористе и убијају и протерују хришћане. Земља чији се председници заклињу на Библији, највећи је кривац да је хришћана све мање, а исламских терориста све више.
Нешто ту није како треба…

Небо је прошарано сабласно белим траговима кемтрејлса. Кажу да је то зарад контроле климе. За наше добро се давимо, кувамо, смрзавамо… Генетски модификована храна модификује генетику живих бића. HAARP таласа јоносферу, контролисан од стране америчке војске, познате по свом хуманитарном раду. Сви и свако се прислушкује, али нико не криви оне које прислушкују, већ оне који су то открили. Многе теорије завере напокон постају праксе истине. И – сви се праве невешти.
Нешто ту није како треба…

Жене све више личе на мушкарце, мушкарци све више личе на жене. У неким земљама се признаје и трећи пол, јер не могу да их разликују. Деца, храбрена све већим правима, одбацују родитеље и учитеље, постајући насилна и отуђена. Највећи мрзитељи су најгласнији о толеранцији. Највеће прељубнице су најватреније о верности. Величају се лопови, криминалци и развратници. Све је више закона који се све мање поштују. Поштење и искреност су одавно протерани, а љубав… Више не станује овде.
Нешто ту није како треба…

Црква је све богатија, а а народ све сиромашнији. Деце је све мање, а цркава све више. Позивају на одрицање, они, који се ничег не одричу. А најбахатији су они који су најгласнији о понизности. Бог је ближи народу од свештеника.
Нешто ту није како треба…

Земљу, која је највише пропатила у Великом рату, земљу чије је становништво преполовљено, а држава уништена, савезницу победница у оба Светска рата, Србију, окривљују за тај рат. Не сме чак ни да празнује Дан победе у Великом рату заједно са осталима. Победницима. Вероватно зато што су у строју победника и Немачка, Аустрија, Мађарска, Бугарска… Нико више не прича о победницима и побеђенима. Ни у једном од оба Светска рата. Зато је ваљда и Русија непожељна. Сећања се бришу. Историја се преправља. Историја почиње са Европском унијом. Прилика за Четврти Рајх.
Нешто ту није како треба…

Српске манастире пале, а свештенике затварају у Македонији. Српску Цркву прогањају у Црној Гори. Српску децу убијају по српским гетоима Косова. Сваку назнаку српског уништавају у Хрватској. Затиру. У корену. Све злочине против српског народа заташкавају, а злочине Срба преувеличавају. И све је то Европска демократија и вредности. А када се српски народ побуни против тога, против геноцида над собом, то је национализам.
Нешто ту није како треба…

Политичару који је добио половину гласова половине бирача, не верује више скоро нико. Некадашњем ватреном националисти, пожртвованом браниоцу своје земље, уста су одједном, пуна Европске Уније. По сваку цену. Одриче се вековних и доказаних пријатеља. Да би натерао народ да му верује, хапси, прети, манипулише, цензурише. Вековни мрзитељи његовог народа, Немци, не престају да га хвале, дижући га у небеса.
Нешто ту није како треба…

Ја сам, као и ти, који ово читаш, један обичан човек. Са обичним жељама и надама. Обичним животом и образовањем. Обичним погледом на свет око себе гледам друге, сасвим обичне људе и жене како храбро пишу о ономе шта виде. Видимо исто. Видимо оно што јесте. Све оно о чему учене и седе главе, мудро ћуте.

Нешто ту СТВАРНО није како треба.

Коментари (7)

 1. 124C41 каже:

  Имам једно питање за припаднике Јединице,да ли сте у могућности да напишете нешто о некадашњој јединици Војске Југославије “Група 69” коју је предводио пуковник Светозар Радишић? Нешто сам читао у новинама још одавно,али сматрам да су новинари измишљали и пренадувавали приче о тој јединици ВЈ-е.

  1. ЈЕДИНИЦА каже:

   Јединица нема никакве везе са Војском Југославије. Јединица је била део МУП-а Србије.

 2. Тања каже:

  Највећи прељубници најватреније верности. Нешто ту није како треба…

 3. Тања каже:

  “Мушкарци који су се одрекли сопствене мужевности пример су света у ком је све наопако.”

 4. vlada каже:

  Sve podržavam, samo nemojte dirati Crkvu. Bez nje nam spasa nema, moramo se oko nečega okupiti I složiti. Ako smo svi sa Bogom a ko će protiv nas? Mislim da mora neko da povede a da svi ostali slede…
  Pozdrav od Vlade

 5. vemi каже:

  Zaista. Nista vise nije kako treba. Neki referendum protiv EU verovatno je nemoguce izdejstvovati, a okretanje Rusiji je jedino sto bi nam moglo pomoci, pre svega mislim na njihovu dobronamernost, to je ono sto mi ne osecamo, kao narod, jos od devedesetih i sto nam je preko potrebno. Prijateljska pomoc da zemlju vratimo u normalno stanje. A, vidim da je narod spreman, kad treba zasukati rukave ( nazalost, na ovoj nesreci od poplava). Treba ocistiti te strasne strukture koje nam ne daju da podignemo glavu, a sposobni smo sve da stvorimo. Uh, raspisah se…. Tuga…..
  Inace, clanak je savrsen, cestitke autoru!

 6. Zoran каже:

  Поздрав свима!
  Ми се као држава држимо “као пијан плота”, чекајући руку спаса, јер сами не знамо куда ћемо. Зашто нам Руси директно не понуде војни савез и понуде кредит којим би вратили зеленашке дугове ММФ-у.

  Требало би вратити државно уређење слично социјализму, као што смо га и некада имали. На крају крајева, већини нас је било лепо; од плате смо могли да одвојимо и за летовање и за зимовање. А сада си пресрећан ако редовно примаш и минималац.

  У оваквој Србији треба променити много штошта:
  нпр.вратити војни рок, предвојничку обуку и цивилну заштиту; увести у физичко васпитање, борилачке вештине (изузев бокса), нпр.крав мага , теквондо, карате итд. Постојеће физичко васпитање је јадно: неколицина обдарених ученика играју фудбал или кошарку док остали “блеје” и гледају.

  Сматрам да поново треба увести смртне казне: за нарко дилере, повратнике у тешким кривичним делима, трговце белим робљем , педофилију итд..

  Треба вееелика метла да се све срање почисти..

Напиши коментар