Свет

Немци мучили на аеродрому слепу девојку из Србије

Уместо да је сместе у авион, стјуардесе приликом преседања заборавиле да поведу М. В. (20) у Бејрут

Страшан немар!

Двадесетогодишњу слепу девојку М. В. јуче су на аеродрому у Франкфурту заборавиле стјуардесе запослене у авио-компанији „Луфтханза“, које су биле у обавези да је, као путника с посебним потребама, сместе у седиште приликом преседања на лет за Бејрут! Да срамота компаније буде још већа, они су након што је авион одлетео несрећној девојци дали само ваучер од 10 евра, иако на аеродрому најобичнији сендвич кошта папрених 8,59 евра.

– Ово је страшна срамота „Луфтханзе“! Девојка је провела пуних десет сати сама на аеродрому, нико од њих није хтео чак ни да се осврне. Дали су јој ваучер од десет евра, за који, поред једног сендвича, није могла да купи ни флашицу воде, а да не причам о стресу који је мученица доживела. Ово треба да се наплати на суду. Да је којим случајем наша компанија направила овакав пропуст, сви би брујали од критике, а за страну компанију ништа, чува им се репутација – кажу пријатељи девојке, која се сама нашла у Франкфурту без иједне светле тачке пред очима.

Она је у Београду регуларно купила авио-карту од Београда до Бејрута у Либану, али с назнаком „wheelchair“, што значи да је путнику неопходна специјална асистенција приликом укрцавања, искрцавања и сваког преседања из авиона у авион. Заборављеној путници су у Франкфурту стјуардесе помогле да се искрца из авиона, оставиле су је на аеродрому, ту су правили паузу од сат и по, али кад је требало да пређу у други авион за даљи лет ка Бејруту, по несрећну М. В. нико није дошао.

– Чак и ако посматрамо тако да се грешке дешавају, неопростиво је то што јој након одласка авиона нико ништа није обезбедио, а имали су могућности – кажу упућени у овај догађај.

Према њиховим речима, тек кад су рођаци М. В. преко приватних веза реаговали, она је премештена у одговарајући простор, где се и одморила.

Коментари (1)

  1. Zivkovic Zivko каже:

    Germani su germani. Ubedjen sam, oni koji su nam streljali decu, bombardovali bolnice, sve odreda, to sto je devojcica slepa, samo im je povecalo sadisticko uzivanje! Nebitno, da li je u pitanju Srbkinja, ona je dete Srbije, a oni monstrumi bez duse! Hoce li se nasi beskicmenjaci, oglasit protestom?

Напиши коментар