Свет

НАТО отвара нови штаб инспирисан нацистичким СС зиг рунама (ВИДЕО)

Оно што би могло да се сматра лошим дизајном ипак забрињава у светлу великог нагомилавања војника и технике НАТО-а дуж руске границе коју предводе немачке трупе.

1106830943

Северноатлантски пакт изазвао је комешање јавности претходних недеља најавом свог новоизграђеног штаба: „За вас и будуће генерације“. Изглед зграде сабласно подсећа на нацистичке СС зиг руне.

Нацистички дизајн уследио је након масовних војних вежби „Анаконда“. Вежбе у којима је учествовало више од 30.000 војника одржане су у Пољској на 75. годишњицу напада Немачке на Совјетски Савез.

Та провокација је највеће нагомилавање страних трупа у Пољској од Другог светског рата и то је први пут да су немачки војници размештени у некој држави Источне Европе од пада нацистичког режима.

И док бивши немачки канцелар Герхард Шредер нагомилавање трупа на годишњицу нацистичког напада назива „озбиљном грешком“, најновија Алијансина употреба слике инспирисане Хитлером углавном је довела до исмевања од стране корисника друштвених мрежа који се питају да ли је то чиста случајност или ипак постоји нека повезаност.

https://youtu.be/ahx5jFc9qLI

То није први пут да је коалиција предвођена САД умрљана нацизмом, намерно или ненамерно. Шокантни видео-снимак који је раније постављен на Јутјуб наводно показује низ немачких СС симбола које носе трупе НАТО-а.

Такође постоји и историја нацистичке инклузије у вођство НАТО-а упркос напорима службе за односе са јавношћу да те групе представи као дијаметрално супротне.

Наиме, Хитлеров начелник генералштаба Адолф Хојзингер такође је био председавајући војног комитета НАТО-а од 1961. до 1964. године.

 

Спутњик

Коментари (1)

  1. zoran каже:

    Очигледно је да је Немачку требало “збрисати” док је било време и не дозволи Амеро-британцима да јачају економију а самим тим и војну моћ.

Напиши коментар