Регион

Насер Орић је убио више од 1.000 муслимана

Према речима Ибрана Мустафића, то је учињено током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе

Насер Орић: Не бира жртве.

Насер Орић: Не бира жртве.

Један од оснивача СДА и дугогодишњи члан Организационог одбора за обележавање догађаја у Сребреници Ибран Мустафић изјавио је да су између 500 и 1.000 муслимана из Сребренице убили њихови сународници.

Према његовим речима, то је учињено током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе.

За спискове неподобних муслимана знало је муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а ратни командант у Сребреници Насер Орић је најодговорнији што је тај град постао највећа мрља у историји човечанства, рекао је Мустафић.

Он је истакао да је списак неподобних муслимана правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било „господар живота и смрти“.

Да сам могао да судим Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвораа за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година, рекао је Мустафић, додавши да је Орић 1993. године, када је та енклава умало освојена, побегао из Сребренице, а то је урадио и две године касније.

Мустафић тврди да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи председник САД Бил Клинтон.

Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Изетбеговића, односно између Изетбеговића и Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на место злочина, рекао је Мустафић.

Он је истакао и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници и сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убијених и несталих у том граду.

Сребреница је одавно предмет манипулација, а многи из Изетбеговићевог окружења су још од лета 1992. године кренули у спровођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више муслиманских жртава, нагласио је Мустафић.

Мустафић је аутор књиге „Планирани хаос“ у којој је изнео низ оптужби на рачун тадашњег муслиманског руководства да је злочин у Сребреници био договорен, због чега му је више пута прећено, а 2008. године био је брутално претучен.

Напиши коментар