Република Српска

Власеница: Скуп подршке ухапшеним борцима (ФОТО/ВИДЕО)

Због хапшења и подизања оптужница против тројице Срба команданта Власеничке бригаде Војске Републике Српске Миле Косорића и његових сабораца Раде Гарића и Момчила Тешића, као и осталих часних бораца осумњичених за ратни злочин, у Власеници је одржан скуп и шетња подршке. Са скупа је послата јединствена порука: свим борцима оптуженим пред Тужилаштвом БиХ за наводне ратне злочине и њиховим породицама, пружићемо подршку и борити се за правду.


Фото: РТРС

Неколико стотина мјештана Власенице, али и других општина Подриња и Бирча на градском тргу у Власеници, исказали су незадовољство због хапшења недужних припадника борачких категорија, али и примјене прекомјерне силе Агенције за истраге и заштиту.

Забрињава и начин на који се поступа са српским борцима и њиховим породицама. За понашање припадника Сипе приликом хапшења, нема оправдања.

Стеван Гарић, син ухапшеног Раде Гарића, каже да је након упада припадника Сипе са фантомкама на главама његова малољетна сестра преживјела трауму.


Фото: РТРС

Споменко Стојишић, предсједник Општинске борачке организације у Власеници, наглашава да су сви ухапшени били доступни надлежним органима, да је чак Раде Гарић дао изјаву и није био у бјекству.

Становници Власенице и других општина Попдриња и Бирча по ко зна који пут разочарани су правосудним институцијама у БиХ.

“Посебно смо разочарани радом правосудних институција јер настоје промијенити карактер рата, једноставно желе Србе окривити за сва дешавања у протеклом рату”, рекла је Радомирка Дувњак из Организације породица погинулих и несталих бораца и цивила Власеница.


Фото: РТРС

Миленко Мишић, предсједник Организације РВИ општине Власеница нагласио је да овим протестом желе да покажу да су јединствени да ће увијек бити у оваквим ситуацијама.

Уз помоћ институција Републике Српске, пронаћићемо начин да помогнемо нашим неправедно осумњиченим саборцима, кажу власенички борци, а од БиХ институција траже да санкционишу све оне који су извршили ратне злочине над Србима.

У Власеници су се јуче поново појавили леци неименованих аутора, у којима је, између осталог, наведено да је грађане ове општине узнемирило хапшење најбољих синова ове земље, али и разоткрило највеће српске издајнике. У посљедњем пасусу, аутор летка поручује да грађани Власенице очекују одговоре на постављена питања.

РТРС

Коментари (1)

  1. Mladen каже:

    Sta je ovo Milorade Dodik?!

Напиши коментар