Србија

Медији у служби запада напали Јужни ток јер протерује Америку са Балкана

Пише: Алексеј Димитријевић

Зауставити или макар успорити Јужни ток. Ово је у најкраћем агенда коју су другосрбијански медији добили за спровођење у наредном периоду. Јер, велики гасни пројекат који је од највећег економског и националног значаја за Србију никако не иде на руку интересима Вашингтона и Брисела.

Тако је на телевизији Б92 почео нови серијал емисије „Инсајдер“ под називом „Енергетски (не)споразум“, у којем се настоји да се Јужни ток прикаже као нешто најгоре што је могло да задеси Србију. Другим речима, очекује нас  читав низ емисије из добро познате пропагандне кухиње, која ће нам сервирати тезе о руској економској окупацији, да је НИС продат у бесцење…

Оно што центре на Западу и њихове политичке и медијске слуге у Београду највише боли је чињеница да се напретком пројекта Јужни ток, њихова политика контроле Балкана полако али сигурно, губи битку са стратешким и дугорочним, мегапројектима Руске Федерације.

Милијарде евра за СрбијуУз присуство председника Русије Владимира Путина, почетком децембра 2012. године, почела је изградња једног од најскупљих пројеката у Европи. У Јужни ток ће се слити 16 милијарди евра, а захваљујући овом гасоводу 30 милиона домаћинстава у Европи биће снабдевено гасом и струјом.Значај овог пројекта за Србију је огроман. Процењено је да ће изградња дела Јужног тока који пролази кроз Србију коштати око 1,7 милијарди евра, док ће поред тога наша земља моћи да привуче још око 1,5 милијарди евра директних инвестиција. При том, изградња гасних електрана у Београду, Новом Саду, Панчеву и Нишу, као део пројекта Јужни ток, подиже вредност укупних инвестиција Гасовода у Србији на вртоглавих 5 милијарди евра.Гасовод ће Србији донети 4 милијарди евра прихода од такси за транспорт гаса, које наша земља годинама плаћа другим државама. Изградња ће отворити између 2.500 и 5.000 нових радних места и упослити посусталу грађевинску оперативу дајући замајац целој привреди. Поред тога, Гаспром је у модернизацију и друге потребе НИС-а већ уложио 1,5 милијарди евра, по чему је рекордер у Србији.

Јер, Јужни ток својим стратешким позициционирањем уводи нову-стару суперсилу Русију у овај регион, што је и велика подршка Србији да се на дуже стазе бори за свој територијални интегритет.

Можда и највећи значај Јужног тока је чињеница да се његови краци простиру ка Републици Српској, српском Космету и Македонији и да на тај начин повезује српски етнички простор и српске државе на чијем разбијању Вашингтон и Брисел раде више од две деценије.

Други циљ медијске хајке на Јужни ток је да се заустави продор руских банака и фирми на балканско тржиште, односно да ако већ велики гасни пројекат мора да се ради, онда макар да се послови око Јужног тока у Србији повере немачким, уместо  српским и руским фирмама. За овакав сценарио се већ месецима лобира у врху власти, а поједини министри из Владе чак су и настојали да што више успоре развој пројекта Јужни ток.

Коментари (6)

 1. Zoran каже:

  Па није баш овако. Питајте бивше запослене и оне јаднике који су још остали да раде. Њих 10.000 је гаспром отерао разним притисцима. Ангажовали су професионалне мобере ( ХР стручњаке) који су разним психичким методама деловали на запослене. Например : запослени из Београда (који су пристали) су морали да иду да раде у Нови Сад, Зрењанин, Младеновац итд., а они из тих градова морали су да долазе у Београд. То је значило да пођу од куће у 6 ујутру а врате се у 22 увече, и тако сваки дан. А да не спомињем прековремени, а неплаћени рад у канцеларијама( од 8 ујутру до 22 увече). Имена неких од мобера: НАТАША СТАМЕНКОВИЋ, САРИТА КОСАНОВИЋ, ДМИТРИЈ ФОМЕНКО, ДРАГАН М.ЈОВИЋ, НЕНАД КРТОЛИЦА, ДЕЈАН ВУЧКОВИЋ- бивши “пумпаџија” а лопурда који је постављен за директора у Смедереву, ГОРАН ТАКИЋ -продани синдикалац који је радио против радника, ИСИДОР ПОПАДИЋ, итд.
  Тренутно многи радници воде спор против гаспрома, јер је гаспром закинуо, да некажем украо, од радника 15% које је требао да буде повећање личног дохотка (+ раст цена на мало) и 10% које је следовало сваком раднику од годишње нето добити ( сразмерно оствареном личном дохотку).
  У модернизацију НИС-а је уложен новац од хипотекарног кредита. Према томе продаја НИС-а је био чист промашај. Не сврставам све Русе у исту корпу, али ови из гаспрома су права капиталистичка говнарија. Да споменем , да је Кирил Кравченко, имао примања од 60.000 евра месечно, а ниже рангирани по 20.000, 30.000…. ЕВРА МЕСЕЧНО. Запошљавани су млади људи “на лизинг”, преко неких њихових агенција, са платом од 200 до 250 евра месечно. Причам о 2010 години. По мени, СВЕ, приватизације треба поништити.

 2. 124C41 каже:

  Прва три коментара су позив бившим припадницима ЈСО-а да дођу и пруже подршку у борби против параде срама и издајничке власти.

 3. 124C41 каже:

  “Двери: Нисмо против хомосексуалаца, прави педери су у фотељама”
  “Чланови Организационог одбора овогодишње „Недеље поноса” поручили су да би шетња припадника ЛГБТ заједнице, заказана за суботу 28. септембар, требало да се одржи по сваку цену.

  Са друге стране, покрети попут „Двери”, изричито су против овакве манифестације, не због, како кажу самих хомосексуалаца, већ зато што „Србији прети демографска катастрофа због беле куге”.

  „Двери” ће током три дана, 26. 27. и 28. септембра изаћи на улице српске престонице са циљем да „промовишу праве породичне вредности и традиционално друштво”.

  Овим поводом, разговарали смо са старешином овог покрета Владаном Глишићем, који каже да ће организовати низ манифестација међу којима је и „Породична шетња”.

  – Наша лична уверења немају везе са протестом против „Геј параде” јер су прави проблем у Србији „педери у фотељама” који лажу и завлаче народ – рекао је Глишић и додао да ће на дан „Параде поноса” овај покрет протествовати испред зграде Владе Србије.

  Према његовим речима, уколико оваква Влада остане на власти, „Србија за пет година више неће постојати јер ће се поделити на низ региона”.

  – Дачић и Вучић су врло опасни људи који су направљени да раде против ове земље и да униште Србију – наглашава Глишић и додаје да их што пре треба склонити са власти.

  Члан „Двери” Бранимир Нешић изјавио је на конференцији за новинаре да ће овај покрет бити са својим грађанима и тог 28. септембра, али да још нису одлучили „у ком облику”.

  Владан Глишић истиче да „Двери” никада нису правили инциденте по граду, па тако ни овог пута не намеравају да користе силу али је, како каже, могуће да уколико им забране протест испред Владе, „достојанствено одбране свој углед”.

  Многе радикалне групе навијача и народних покрета, попут СНП „Наши” најавили су своје присуство на дан „Прајда”. Подсећања ради, овај покрет је „хомосексуалност назвао дубоким душевно-духовним поремећајем који проистиче из лошег односа родитеља и деце”.

  – Покрет „Двери” је и раније сарађивао са овим и сличним организацијама, али до инцидената никада није дошло. Ипак, јасно је да иза таквих ексцеса стоје људи попут Мише Вацића који стоји на челу покрета „1389” а пошто је он под утицајем и контролом његовог господара Вучића, не верујем да ће се усудити да направе неки проблем јер он то неће дозволити – рекао је Владан Глишић за портал „Дневно Србија”.

  Он је казао да не очекује да ће на дан „Параде” доћи до излива насиља, мада је „Србија због економског статуса и социјалне понижености ушла у веома опасну зону и никад се не зна када неки шамар може да изазове ватру”.

  Потпуно је извесна и могућност да држава забрани окупљање „Двери” на дан „Прајда”. Чланови овог покрета ипак су одлучни да, ако се то деси, истрају у ономе што су наумили чак и по цену да буду ухапшени.

  – Свакако не намеравамо да пружамо било какав отпор и нећемо падати на ситне провокације – рекао је Глишић.

  Покрет „Двери” недавно је примљен у Светски конгрес породица, а поводом манифестације „Породична улица” у Београду, организоваће и округли сто на тему породичне политике.”

  Двери Српске

 4. 124C41 каже:

  “Протест Ратних Ветерана Србије
  28.09.2013.г.-Плато испред Народне Скупштине

  У подне 28.09.2013.г. испред Народне Скупштине, Ратни ветерани Србије окупиће се да покажу своје огорчење и разочарење небригом Државе за решавање питања Ратних Ветерана, као и упорно одбијајање било каквог разговора о предлогу Закона о Ратним ветеранима и члановима њихових породица који је Савез Ратних Ветерана поднео Народној Скупштини 26.12.2012.г. са 40014 потписа грађана Србије.
  Сви досадашњи покушаји застрашивања и притисака на Ратне Ветеране да не оду на протест нису успели, као ни скоро тотална медијска блокада, до 21.09.2013 г. за протест се пријавило 23.459 Ратних Ветерана из целе Србије а пријаве свакодневно стижу у све већем броју.

  Нови Сад,

  23.09.2013г.
  Удружење учесника оружаних сукоба
  на простору бивше Југославије

  Вукелић Жељко

  У наставку само неке од реакција Ратних Ветерана

  Горјан Јаковљевић објавиo је на УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА БРУСА
  Удружење Бораца Бруса, јаснсо и гласно подржава протест Ветерана испред Скупштине

  Србије и позива све Борце Копаоничког батаљона да се 28.09.2013 окупимо у Беогрду.
  Нека се наши потомци са нама поносе, као што се данас ми, поносимо солунцима.
  Иначе, јуче 17.09.2013 у Влади Србије је одржан састанак појединих „борачких“ организација и државних секретара са циљем разбијања јединства борачке популације и договором око стратегије спречавања масовног доласка Бораца Србије у Београд 28.09. Наравно, све је то у циљу прикзивања Србије „еуропском“ и спремном да дозволи параду срама на улицама Београда. Ако су појединци из такозваних борачких организација, спремни да зарад педербала забораве на проблем Бораца, а све због неких ситних интереса, онда смо више криви ми што их трпимо ту где јесу, но ли они сами.

  Горан ђорђевић
  објава у групи Резервисти Јабланичког округа

  DRAGI BORCI I POSTOVANE KOLEGE RATNICI I OSTALI RODOLJUBI! PARА NEMA ZA ISPLATU, PARE SU BILE NAMENJENE ALI SE DOSLO DO PRECEG POSLA U DRZAVI A TO SU BROJNI EVROPSKI SAVETNICI KOJI TREBA DA NAPLATE SVOJ RAD. A IONAKO NE VREDIMO NISTA KO LJUDI A KAMOLI KO RATNICI, GORI SMO OD SVIH NAJGORIH: SVADJAMO SE, PLJUJEMO I HOCEMO DA NAPLATIMO.

  NEMA NAM SLOGA I JEDINSTVO DA SMO MALO SLOZNI, SAMO MALO! NE TREBA NAM NI BEOGRAD NI BILO KO DRUGI VEC POPULACIJA VETERANA SVAKO U SVOM GRADU U NEKO VREME U KOJE SE DOGOVORIMO KRENE U BLOKADU AUTO PUTA. MISLITE LI VI DA DRZAVA IMA TOLIKO ZANDARMERIJU I POLICIJU? NAS IMA VISE ALI TREBA DOGOVOR I REALIZACIJA. MANITE SE VISE I DUSANA I ROCKA, TO SU LJUDI KOJI SU ZAVRSILI POSO NA STETU VETERANA TO JE SVIMA JASNO. DOCI CE VREME ZA NAPLATU I TIH RACUNA ALI DAJTE DA SE DIGNEMO I BLOKIRAMO SVE INSTITUCIJE, PUTEVE. GRADJANSKU NEPOSLUSNOST I SVE STO NAM PADNE NAPAMET PA MAKAR OBJAVILI I RAT DRZAVI KOJA NE POSTOJI OD 2000 TE NAOVAMO SU SAMO PLACENICI NATO PAKTA I EVROPSKE UNIJE”

 5. 124C41 каже:

  “Због неиспуњења јавног захтева испостављеног Влади Србије и Генералштабу Војске Србије за зустављање геноцида који се спроводи запрашивањем опасним хемијским једињењима из авиона највеће терористичке организације на свету, позивам грађане Србије на општенародни бунт до испуњења захтева.

  Општенародни бунт ће почети у суботу, 28. септембра испред Народне скупштине у Београду са почетком у 12.00 часова.

  Позивам све самосалне патриотске организације, синдикате, организације пољопривредника, појединце; дођите пред Народну скупштину да се изборимо за живот и опстанак, а не на параду срама која нам је подметнута да би нам скренули пажњу са животног питања. Нека тим болесним и настраним особама, вредним нашег сажаљења, буде највећа казна празне улице, довољно их је Бог казнио да би се још и ми искаљивали на њима.

  Ваш долазак ће показати ко је прави патриота или секција режима са задатком да замајава народ трошећи му енергију разним перформансима без икакве шансе за излазак из агоније у којој се налазимо.

  Позивам полицију Србије да не дозволи да буде жртвована ради одбране настраности по налогу болесне Европе. Полиција коначно мора да брани Устав и важеће законе и да заустави издају народа и државе. Овде се не ради о заштити људских права, него о наметања настраности и урушавања традиционалних вредности Србије. Полиција мора коначно да стане на страну народа или ће бити саучесник издаје и геноцида сопственог народа и својих породица. Право на живот је неприкосновен и изнад права на настраност тих болесних наказа, а право на опстанак изнад свега.

  Позивам грађане Београда на грађанску непослушност до испуњења захтева, не одазивајте се на позиве државних органа, немојте плаћати аутобуске карте, не могу нас све ухапсити, одбијајте плаћати рачуне, новац одвајајте за ту сврху, али га немојте уплаћивати све док се не ослободимо ове нелегитимне банде која је на власт дошла уз помоћ 900.000 гласова покојних бирача. Они нису наш избор, они су доведени по налогу западних ментора који су окупирали Србију ради њеног коначног разбијања и пљачкања свих природних вредности Србије.

  Општенародни бунт неће бити насилан, долазимо да захтевамо од Војске Србије и полиције да бране Устав, да зауставе геноцид и издају народа, да стану на страну народа и похапсе издајнике. То је једини легалан и легитимни начин да се заустави агонија Србије у коју су је гурнули издајници.

  Како радили, тако нам Бог помогао.”

  Никола Алексић – Еколошки Покрет Нови Сад

 6. Aleksandar каже:

  Ovo sve sto se radi nece moci i ipak ce sve ruske i srpske raditi na ovomprojektu.A ovi sto lobiraju za nemackui da sveide preko nemacke nema reci i sanse u tome niti treba razgovaratiti o tome.A Dacic i Vucic bi bili ludi ako biovo dozvolili.Jer mi smo iovako u velikoj dubijozi a pomak nase i ovako loseg stanja ipak trebba se oslanjati na ruse i na svoje snage koje su uopste opstale u ovom neznajuci i namernom kolektivnom ludiliu kod srba.Inac i za ruske sam banke da ovde rade svoj posao aove sve kvazi banke ce sepovuci koje su isisla 22 milijardi$.I koje su registrovane za 15000 evrica.

Напиши коментар