Регион

Македонска полиција почела операцију против шиптарских терориста у Куманову

Македонска полиција је рано јутрос покренула операцију против, како је рекла, оружане групе у предграђу Куманова, на северу Македоније. Погинула три полицајца.

makedonija

Према непотврђеним информацијама, троје полицајаца је преминуло у болници у Куманову. У овом македонском граду од јутрос траје оружани сукоб полиције и велике и наоружане групе шиптарских терориста.

У акцији македонске полиције против наоружане групе у Куманову рањено је 12 полицајаца, од којих су теже повређени пребачени у болницу у Скопљу, преносе медији у тој земљи.

Део повређених је збринут у кумановској болници, док су теже рањени хуитно пребачени у Скопље, јавља портал „Вести“.

Како смо сазнали, у сукобима, који су започели јутрос у 4.40, рањено је девет полицајаца из специјалне јединице Тигар, а један од њих је тешко повређен. Рањен је и један од шиптарских терприста, који су униформисани.

Пуцњава и детонације су се чули током целог јутра у овом месту.

Куманово надлеће хеликоптер, а полицијске снаге из целе земље упућене су у тај град.

Грађанима је забрањено да напуштају домове.

Из Министарства унитрашњих послова Македоније још нема никакве званичне информације у вези са овим случајем, који је узнемирио становнике Куманова.

Портпарол полиције Иво Котевски ми каже да је „у току операција у Куманову и да неће објављивати ништа док се не заврши“, преноси Н1тв.

Како сазнајемо од незваничних извора, реч је о сукобу полиције са већом групом, од око 70-так наоружаних шиптарских терориста.

Раније јутрос Македонска полиција је покренула операцију против, како је рекла, „оружане групе“ у предграђу Куманова, на северу Македоније, јављају медији.

Један неименовани званичник је за Ројтерс изјавио да је један полицајац рањен, а према неким непотврђеним информацијама, повређена су тројица полицајаца.

Македонски медији јављају да су специјалне јединице полиције од јутрос на улицама Куманова, а од пет часова чује се јака пуцњава из аутоматског оружја.

Куманово, које од Скопља удаљено 40 километара и налази се близу северне македонске границе са Србијом и Косовом, надлећу хеликоптери, преносе медији.

Македонски медији су јуче објавили тврдње становника села Зајаз у општини Куманово да су видели око 50 наоружаних особа, а македонска агенција ИНА, на шиптарском језику, јавила је да су у тој општини стациониране јаке полицјске снаге. Полиција се још није званично изјаснила о том случају.

У тој области живи велика заједница етничких Шиптара. Шиптарска мањина чини око 30 одсто од укупно два милиона становника Македоније.

Испред зграде македонског парламента већ неколико дана трају протести због наводне полицијске бруталности.

Коментари (3)

  1. bdorotej каже:

    Какав амерички одговор на Руску прославу Дана победе над фашизмом.У главној улози шиптарска говна која по свој прилици наносе велике губитке Македонским специјалцима.Добра опомена за државу Србију.Срећа те шипци немају капацитете да започну рат на више места одједном.Ипак треба бити обазрив-надам се да су наше оружане снаге спремне.Био би много спокојнији да Легија може да окупи Вукове.

  2. 124C41 каже:

    Zeleo bih da pitam bivse pripadnike JSO, posto Vi imate iskustva u ovakvim situacijama, ako se desi ovakvo nesto na jugu Srbije ili bilo gde drugde unutar Srbije, da li je VS i MUP opremljen i obucen za takve situacije, da li imamo naoruzanje i ljudstvo, znam da je vecina vojne opreme unisteno, ali da li nam je barem nesto ostalo cime bismo mogli da se branimo od ovakvog zla poslatog od zapada?

  3. marko каже:

    124C41 ako se to desi na jugu srbije ti teoristi ce otici na kosovo i tu vojska ne moze nista ako ih bude u grupama 10 od po 200 ljudi onda jug srbije moze imati 100 cak i 1000 mrtvih sve je pitanje kako je nato planirao i kad izvesti plan napada i kako vreemenski razvuci udare u ovim grupama ali te ljude ces teze otkriti jer se sakriju odah u civile.Jeidni je moguci nacin odbrane da u planinama budu prikiveni veci broj srpskih specijalnih jedinica

Напиши коментар