Србија

Лондон је покретач распада СФРЈ

“Лондон је покретач свих геополитичких догађаја, ратова, нафтних шокова и криза, па су и ратови у бившој Југославији само део британског геополитичког пројекта, као што су то и недавни грађански рат у Либији, садашњи у Сирији и комплетно „арапско пролеће“, а све у склопу британског стварања глобалног царства, кроз састав и доктрину ‘диригованог хаоса“, каже генерал Јелић, ратни командант 4. Гардијске бригаде „Пауци“ за „Слободну Дламацију“.

Генерал Јелић каже да се треба запитати зашто су на крају рата у Хрватску одмах долетели британски лордови Карингтон, Овен…

Упитан зашто би Лондон желео да се Хрвати и Срби покољу, Јелић каже да је њима циљ био да сруше комунизам, а да им је, како каже, било свеједно да ли ће се неко поклати.

Лондон је почео и завршио тај рат, а не Београд”, тврди Јелић.

Хрватски генерал тврди да су се Фрањо Тумђман и Слободан Милошевић срели 42 пута и да су током тих сусрета договарали стварање велике Хрватске и велике Србије и да је једини разлог толиких сусрета Милошевића и Туђмана био подела Босне.

Из тог ратног савеза требало је да произађе велика Србија и велика Хрватска, с границама на реци Босни и Неретви, као што показује и Туђманова салвета која је данас у Хагу. Много је питања и недоумица у вези с тиме. Рецимо, ми смо на почетку рата имали заповедништво за северну и средњу Далмацију, а где је јужна? Није је било, јер је све јужно од Неретве требало припасти великој Србији”, навео је Јелић у интервјуу за сплитски дневник.

Јелић истиче чињеницу да су се побунили хрватски Срби, рачунајући на подршку ЈНА, а чињеница је, указује, и да су Хрвати провоцирали из Загреба:.

Туђман је рекао да је срећан што му жена није Српкиња, Месић је Србима поручивао да из Хрватске могу однети само земљу коју су донели на опанцима… Такође, чињеница је да су Срби први запуцали, јер је прва жртва био Хрват, сплитски возач из Далме Винко Елез. Дакле, побунили су се Срби, а то су били грађани Хрватске„, објашњава Јелић.

Тумачећи да је реч о грађанима Хрватске који су се побунили против других грађана Хрватске, Јелић каже да “ако то није грађански рат, шта је онда грађански рат”?

Извор: Тањуг

Коментари (2)

  1. Антоније каже:

    ПА ТО СЕ ОДУВЕК ЗНАЛО САМО СУ НЕКИ ВИШЕ ВЕРОВАЛИ А НЕКИ МАЛО МАЊЕ. ПА ШТО СУ СВЕ КРАЉЕВСКЕ ПОРОДИЦЕ ЗА ВРЕМЕ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА УПРАВО ТАМО НАШЛЕ СВОЈЕ СПАСЕНИЈЕ.
    АКО НЕ БУДЕМО СХВАТИЛИ КОЛИКО ЈЕ ТО ПОГАНА НАЦИЈА НИКАДА НЕЋЕМО НИШТА НАУЧИТИ. ОНИ СУ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ 60 МИЛИОНА ИНДИЈАНАЦА,ЗА СВЕ РАТОВЕ,ЗА РОБОВЛАСНИШТВО, ЗА ЕНОРМНЕ ПЉАЧКЕ ШТАМПАЊЕМ ЛАЖНОГ НОВЦА И МНОГО ТОГА. АКО СМО ИКАДА РАЗМИШЉАЛИ О ТОМЕ ДА БУДЕМО У САСТАВУ ТРЕЋЕГ РАЈХА ТО СМО ТРЕБАЛИ ДА УРАДИМО САМО ДА БИСМО ИМ НАПЛАТИЛИ НЕБРИГУ ПРЕМА НАШОЈ ВОЈСЦИ КОЈА ЈЕ 2 ГОДИНЕ ГЛАДОВАЛА И БИЛА УБИЈАНА ОД СТРАНЕ ШИПТАРА А КАО НАГРАДУ ЗА ТО ДОДЕЛИЛИ СУ ШИПТАРИМА АЛБАНИЈУ А НАМА 1 И СТО ХИЉАДА МРТВИХ ПРАВОСЛАВНИХ БРАЋЕ И СЕСТАРА.
    ОНОГ МОНМЕНТА КАДА НЕСТАНЕ ЛАЖНО КРАЉЕВСТВО НЕСТАЋЕ И ПРОБЛЕМИ У СВЕТУ. ОПАСНИ СУ МАНИПУЛАТОРИ,НАЈВЕЋИ НА СВЕТУ.

  2. Aleksandar каже:

    Znate sta sve je to tacno i sa time se slazem i te kako iz ovog clnka.Mada malo zavirimo i u TITO MISTERIJU.Kada se malo bolje anlizira SFRJ jeprectvljao jednu austrougrsku u malome.I primenjeven je harzbugovski sistem.U tome je Srbija prectvljena i bila kao Hungarija utom carstvu i to jebilo donjegovog zivota.A iostali delovi zemlje na tom sistemu su funkcionisali.To bi bolje anlizralioni koji poznaju dosta dobro taj sistem austrougarske.A sto smo svi redom zakasnili sa demokratijom i olako shvatili taj pojam i igramo se i ucimo a zato nismo bili spremni toje vec druga stvar svih 6 bana drzva i to jeproblem svih ikoji su u Eu i koji nisu.A to moraju da shvate.I da znaju o cemu je rec.

Напиши коментар