Србија

ЛДП и ДС спречили истрагу о убиству Ђинђића!

Посланици демократа и либерала нису подржали формирање анкетног одбора који би се бавио истраживањем политичке позадине убиства премијера, тврди председница ДХСС

Квазиборци саботирали истрагу о убиству премијера!

Либерално-демократска партија и Демократска странка практично су опструирале истрагу политичке позадине убиства Зорана Ђинђића. Наиме, Владан Батић, бивши министар правде и један од челника ДОС, пре своје смрти је неколико пута тражио да се испита политичка позадина убиства премијера Зорана Ђинђића, али није имао подршку коалиционих партнера ни из ЛДП ни из ДС! Батић је, тврди његова ћерка Олгица Батић, последњи пут у Скупштини Србије 27. децембра 2010. године иницирао формирање анкетног одбора који би испитао ко су налогодавци и организатори овог злочина. Међутим, није било политичке воље да се то и реализује.
– Мука ми је кад чујем како данас својатају Зорана Ђинђића, јер знам да мој отац није имао подршку својих сабораца, или боље рећи квазисабораца, кад је тражио да се испита политичка позадина Ђинђићеве смрти – каже Олгица Батић.

Оснивање анкетног одбора о утврђивању политичке позадине убиства премијера Ђинђића, како истиче посланица ДХСС, Батић је затражио када је већ био прилично болестан и додаје да не зна зашто ДС током осам година на власти или ЛДП нису никад погурали ово питање.

Батић је у једном од својих последњих интервјуа рекао да би анкетни одбор требало да саслуша све на које је пала сумња да би могли бити инспиратори, подстрекачи, налогодавци, организатори или финансијери злочина, а независно од тога, правосудни органи би такође требало да се позабаве допуном истраге и да такође саслушају све сумњиве особе.

И не само у том случају него и код многих других иницијатива, када је требало испитати сумњиве приватизације или убиство гардиста на Топчидеру, Владан Батић је, према речима његове ћерке – остајао усамљен!

– Не знам због чега га нису подржали. Вероватно су интереси у питању. У политици постоје само интереси – каже Батићева одговарајући на питање како објашњава понашање коалиционих партнера протеклих година.

У ДС и ЛДП ни да бекну!

Олгица: Не знам због чега нису подржали иницијативу мог оца, вероватно су интереси у питању

Олгица: Не знам због чега нису подржали иницијативу мог оца, вероватно су интереси у питању

Коментари (3)

  1. Zivka Calic каже:

    Nisu preduzeli nista jer bi se oni nasli u Pozarevcu,a Zveki na slobodi !!!

  2. Добрица Николић каже:

    Ја сам дубоко уверен да су они између осталих наручиоци његовог убиства чим нису дозволили формирање анкетног одбора (у то време) како би се испитала политичка позадина његовог убиства, посебно су ми сумљиви Чедомир Јовановић и Борис Тадић.

Напиши коментар