Свет

Kравченко: Има држављана Србије који се боре на страни Украјинаца али то су Мађари и Шиптари

Председник организације Косовски фронт Александар Кравченко, који је недавно боравио у Доњецку, потврдио је да има држављана Србије који се боре и на страни Украјине.

– Према мојим информацијама, међу украјинским снагама има држављана Србије. Међутим, то су Шиптари, Мађари и други. Православни Срби се боре на страни руског народа, који живи у Украјини, и ту нема дилеме – рекао је Александар Кравченко.

Кравченко је рекао да се на страни проруса бори око 100 Срба, а да он лично познаје њих 15. Он је новинарима рекао да је прекључе боравио у Ростовској области на граници са Украјином како би помогао тројици рањених Срба.

– Задобили су лакше повреде, збринути су и сада су добро. Неки од њих би ускоро требало да се врате кући, у Србију. Њих забрињавају Вучићеве изјаве, криво им је због таквог става српске државе. Али, они су упркос томе поносни што су били овде, и што су одужили свој морални дуг и у Новорусију дошли како би заштитили руски народ у Украјини – истиче Кравченко.

Подсећамо, Кравченко је јуче за портал „Правда“ демантовао писања појединих српских медија да се бави „регрутовањем плаћеника“ за рат у Украјини. Кравченко је рекао да се његова организација бави хуманитарним радом а не регрутовањем, и да му није познато да на страни проруса има српских плаћеника, односно да је реч само о добровољцима.

Напиши коментар