Србија

Коме је ГМО здрав, здрав му је и осиромашени уранијум!

Лобисти који су се трудили да се заташкају информације о болестима изазваним осиромашеним уранијумом исти су тип људи који данас лобирају за ГМО.

Доста је било за озбиљним и цивилизованим односом према ГМО лобистима. Мора се јасно рећи: људи који за новац лобирају да ГМО прође, убеђивали би Вас и да је осиромашени урнаијум здрав, да лечи разне болести, на првом месту стерилитет и канцер.

Јер, и ГМО и лобисти који раде на прикривању истине о ефектима употребе осиромашеног уранијума раде по истом принципу: прећуткују негативна истраживања, имају велики утицај на медије (Да ли ико јавно сме да оптужи НАТО за епидемију канцера у Србији?), отежавају правне процесе (сетите се само правних процеса у Немачкој које су водили оболели војни ветерани и споре правде за отроване становнике америчког градића поред главног Монсантовог погона), штите огроман профит…

Апологети и једног и другог производа (ГМО и бомбе са осиромашеним уранијумом) правдају се великом учинковитошћу, тобож, нити је могуће водити рат без осиромашеног уранијума, нити је могуће прехранити становништво без ГМО! 

Оно што повезује лобирање за осиромашени уранијум и лобирање за ГМО је једна држава – САД. Они највише користе како ГМО семе, тако и муницију са осиромашеним уранијумом. 

Да ли ће Србија попустити? Какве законе спремају политичари? Да ли ће овај увод у тровање народа и уништавање привреде председник и потпредседник Владе објаснити као „тешку одлуку“ за коју они као „одговорни политичари преузимају одговорност“? Можда Срби који лобирају за ГМО заиста продају „веру за вечеру“, али обичан народ у том случају уместо и вере и вечере добија отров. Баш као 1999.

 

Извор: Двери

Напиши коментар