Приче ветерана

Ко се поклони мом народу?

Пише: Kentaur Wolf

Сваког лета, у исто време почиње иста прича.

srpsko-groblje

И онда схватиш како је лако, манипулисати људима на овим просторима, упалити буре барута и да све поново по злу крене.

Како светски моћници користе „Наше“ жртве да се играју са народима, нацијама и посеју зрно раздора, али кад мало размислим није ни чудо зашто је то тако.

Елем, тренутно је актуелна Сребреница и страдање у истој. Поново медијска сатанизација једног малог народа и тежња ка уништењу истог, па чак и да се иде дотле да желе изгласати да смо геноцидан народ.

Нису то ни Американци који су скоро па истребили староседеоце Северне Америке, бацили атомске на Хирошиму и Нагасаки, бомбардовали једну малу земљу без одлуке Савета безбедности УН.

Ни Немци са својим пећима и логорима, систематском уништењу једног народа, ни реч за Велику Британију и милионе побијених у Индији, ни реч за Холандију и масакре по Африци… И тако долазимо и до Хрвата и нас, и Јасеновца, муслимана, Шиптара…

Сви су увек хтели своје државе за свој народ, тако и Хрватска иако никада није имала своју државу, само бановину у оквиру некога.

Па тако од увек васпитава и трује своју децу мржњом према Србима. И неизбежно огромно Србско страдање у тадашњој Хрватској. И наравно нико не рече извини, нико се не поклони, чак се и са бројем жртава манипулише, па се постављају полу-кроати у секторе да умање број жртава и негирају последице страдања. Ништа није свето.

И још за тај Јасеновац Хрвати буду награђени разним бенефитима због политичке воље тадашњег времена и режима, чак су им и електране зидане по Србији, уместо да буду кажњени…

Тако се манипулише и са бројем и жртвама, које нико не спори да их је било у Сребреници, али једно знам, знам да Срби нису систематски уништавали један народ (сем себе).

Нису лажирали број мртвих, нису правили пећи, логоре, стрељали, клали на бајрам и католички Божић, правили бљесак и олују, сопствени народ убијали постављајући бомбе на пијацама, као на Маркалама. Знам да Срби нису клали ради органа, правили жуте куће.

И нико се не поклони Србским жртвама, и нико никада не рече извини! А, како ја данас да се поклоним?

И србску мајку је болело, највише на овим просторима где су губили, сина брата, оца а не тако ретко и све. Целе породице нестајале у минути, као породица Јовановић, и 3627 Срба по Подрињу ко поби? Ко поби више од 8000 Срба у Сарајеву? 860 Срба из Сарајева се још води као нестало!

И не видех никога на страдалишту да се поклони србским жртвама, ни политичаре, ни представнике народа који је извршио масакр и покољ Срба.

Нико од вас не уручи бар телеграм израза саучешћа за злодело сечења глава од стране вехабија у Босни…

И никада Србско дете није “тровано” да мрзи некога, врата су вам свима отворена, клањали се, крстили… ма које вере и нације били, у сваку кућу сте добродошли, а ми ни у својим кућама, на свом огњишту, својој прадедовини нисмо сигурни.

Е, па кад је већ тако, ни ја се вама нећу данас поклонити, а ви схватите ове речи како год хоћете… бар нећу бити дволичан као ви.

 

Коментари (8)

 1. Diane каже:

  Dobro napisan tekst ali je bolno i tuzno. Vidio nisam mogla videti jer me stradanje naseg naroda strasno pogadja.

 2. Milorad каже:

  Kad istoriju pisu americki zlocinci (oni demokratski ubijaju ,siluju ,uriniraju po lesevima I.T.D).HJIHOVA DEMOKRATIJA JE:od indijanaca preko japana avganistana libije iraka ,bosne i kosova pa do ukraine.kad odu ostave za sobom bijedu ,unutrasnje ratove (tunis libija irak avganistan i.t.d) povecan promet droge (kosovo ,avganistan.) .OSTAVLJAJU UVIJEK NA IVICI RATA SHODNO NJIHOVIM POTREBAMA.OD TERORISTA PRAVE OSLOBODIOCE I OBRATNO OVISI STA IM ODGOVARA (O.V.K., AL KAIDA I.T.D.)

 3. milorad каже:

  Nasi neprijatelji rade svoj posao a mi kukamo jedni drugima i nista ne poduzimamo da svoje zrtve otmemo zaboravu.Ucinimo nesto ako smo ljudi a ako nismo neka nestanemo i neka nam uzmu ovaj divni prostor na kojem zivimo jer je to glavni cilj nasih neprijatelja.Okrenimo se sebi i istinskim prijateljim i na iducim izborima podrzimo prave patriotske snage i kola ce krenuti iz gliba u kojem se sada nalaze.ZIVJELA SRBIJA I SVE SRPSKE ZEMLJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Dobrivoje-Valjevac каже:

  Ovi stihovi Vasilija od Semberije, trebalo bi da pogode onoga kome su namenjeni…ali, za takav osecaj treba imati licnu grizu savesti…a, ona mu itekako nedostaje…
  Pesnik je svoje rekao…kratko, al, ubojito!

  1. vasilije od semberije каже:

   zahvaljujem Valjevcu Dobrivoju što me pomenu u pozitivnom kontekstu.

 5. kuku i lele каже:

  Nema Potočara bez Bratunca.

 6. Jela каже:

  A Kome Si Jado isao dase poklonis,sto Te Jos Po Glavi Ne izudarase ,pa mozda biti doslo Malo, Iz zadnjice da Ne Brukas vise Srpski narod i Srbiju.

 7. vasilije od semberije каже:

  ПУСТИ КОЈУ СУЗУ НЕК КАНЕ НИЗ ЛИЦЕ,
  ИСПЛАЧИ СЕ АЦО ЗА ТРИ СРЕБРЕНИЦЕ,
  НА ПОВРАТКУ САМО У КРАВИЦУ СВРАТИ,
  У МОЈЕ СЕ ИМЕ НЕМОЈ САГИЊАТИ.

  НЕКА ТВОЈА СУЗА У МРАКУ ЗАСВЕТЛИ,
  ЗА СВЕ ОНЕ ШТО СУ ОДАВНО РАХМЕТЛИ,
  А ГРОБОВЕ СРПСКЕ ПУСТИ НЕКА ГАЗЕ,
  ТИ ОПЛАЧИ САМО ЊИХОВЕ ЏЕНАЗЕ.

  ПЕСНИК ВАСИЛИЈЕ ОД СЕМБЕРИЈЕ

Напиши коментар