Регион

КАПЕТАН ДРАГАН: Доказаћу да сам невин

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, изјавио је да ће изнијети довољно доказа да није био умијешан у ратне злочине о којима говори оптужница коју је против њега подигла Хрватска.

„Најзадовољнији сам што се у току досадашњег судског поступка видело да ме сведоци оптужбе не терете онако као је то приказаано у јавности. Сада су на реду моји сведоци“, изјавио је Васиљковић за београдске „Вечерње новости“.

У изјави прослијеђеној посредством његовог адвоката Слађане Чанковић, Васиљковић је додао да је досадашње суђење било коректно и да је задовољан поступком, али му због прегледа обимне документације, проблем представља то што му није дозвољено да користи компјутер у затвору.

Адвокат Чолаковић наводи да је притисак јавности био највећи проблем током суђења и изражава увјерење да ће до краја суђења бити јасно какву је улогу имао Васиљковић у догађајима које спомиње оптужница.

Васиљковићев адвокатски тим за сада не помиње колико ће свједока одбране бити, а очекује се да ће на суду бити приказан и видео-материјал.
Одбрана ће са испитивањем свједока почети у априлу или најкасније мају, а тешко је прогнозирати када ће бити изречена пресуда, наводи лист.

 

РТРС

Напиши коментар