Досије

Како је Звездану подметнут ласерски даљиномер!

Дана 07. априла 2003. у центар Јединице за специјалне операције у Кули, стигао је захтев од стране УБПОК-а да им се достави један примерак ласерског даљиномера који користе снајперисти у Јединици. Истог дана припадник Павловић Жељко у магацину специјалне опреме узима на реверс ласерски даљиномер марке „Bushnell – 1000“ број 022359, и односи га у УБПОК. Тамо га предаје извесном капетану Тимотијевић Драгану, који му исписује потврду о привремено одузетом предмету.

Доказ да је даљиномер узет из магацина 7. априла 2003.
Доказ да је даљиномер узет из магацина 7. априла 2003.

Доказ који говори ко је подметнуо даљиномер Звездану Јовановићу!

Тада се није ни слутило за шта је УБПОК-у био потребан овај ласерски даљиномер и какав подмукли план имају. Године 2005. на једном од претреса на суђењу за убиство премијера Ђинђића, Јован Пријић тужилац износи као материјални доказ фотографије овога ласерског даљиномера, уз тврдњу да је нађен у претресу стана Звездана Јовановића. Штампа је штуро писала о томе.

Интеренсантно је напоменути да је оружар Цвијетиновић Зоран на овај текст у штампи написао службену белешку која никада није достављена Специјалном суду.

Ко је стопирао службену белешку?Ко је стопирао службену белешку?

А како је овај ласерски даљиномер доспео у стан Звездана Јовановића, објашњава назови новинар Милош Васић у својој књизи „Убиство Ђинђића“. Два полицајца су преко терасе упала у стан Звездана Јовановића (највероватније са задатком да тамо оставе ласерски даљиномер), а у повратку се сретну са друга два полицајца који су пошли у званични претрес истог тог стана, и имали су кључ од улазних врата. Тако су заједно извршили претрес стана, када су и настале фотографије ласерског даљиномера, које су касније коришћене као доказ на суду.

Сведочење припадника Јединице, снајперисте Павловића затражио је, подсетимо, адвокат Звездана Јовановића, након што је на једном од рочишта као доказни материјал показана фотографија спорног даљиномера.  Јовановић је оштро реаговао када је угледао фотографију поменутог уређаја и преко адвоката Ненада Вукасовића саопштио да то никада није заплењено од њега, већ да је са тим уређајем располагао само поменути Павловић.

О овоме је говорио сведок Цвијетиновић Зоран, сведочећи 22. 03. 2007. године у Специјалном суду, али штампа о томе није смела да пише, јер им је то било строго забрањено!

Коментари (3)

  1. муња каже:

    Ревизија поступка у овом монтираном судском поступку ће кад-тад морати доћи на дневни ред.

  2. veliki dabar каже:

    NEKO MORA BITI KRIV A LEGIJA I ZVEZDAN SU BILI TRN U OKU I MORALI SU BITI SKLONJENI . NISTA NE CUDI TAJ PODMUKLI POSTUPAK NASEG PRAVOSUDJA JER SE U TAKVIM KRUPNIM STVARIMA SVE VEC UNAPRED ZNA – KO JE SUDIJA , KO OPTUZENI A KO TUZILAC TAKO DA NETREBA COVEK DA BUDE VISOKO-INTELIGENTNA OSOBA DA SABERE KOLIKO JE TRI I DVA . ZALOSNO ALI TAKOJE I ONDA SE DOKAZUJE ONA STARA ” DVA LOSA UBISE MILOSA “

  3. Данко Б. Марин каже:

    Ђаво је опадач…

Напиши коментар