Регион

ХРВАТСКА ДОЖИВЉАВА ПОРАЗ – ПАДА ТУЖБА ПРОТИВ КАПЕТАНА ДРАГАНА: Сведоци га нису оптужили за злочине

Суђење Капетану Драгану постаје све компликованије за хрватско тужилаштво пошто сведоци не желе да га оптуже за мучења и убијања.

Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган ниједан сведок хрватског тужилаштва до сада није директно оптужио за злочине који му се стављају на терет!

Тужиоци Васиљковића оптужују за мучење хрватских заробљеника у Книну током 1991. и 1993 године. Његов адвокат Слађана Чанковић, међутим, каже за Информер да током суђења у Жупанијском суду у Сплиту није изведен ниједан доказ који би то потврдио.

– Васиљковић је задовољан оним што су рекли сведоци тужилаштва. Из њихових изјава се види да нема ни говора о ратним злочинима и тешким оптужбама које му се стављају на терет. Ниједан сведок га није директно оптужио за било какво нечовечно понашање и злочине. Чак су два сведока потпуно променила исказ и уопште не терете Васиљковића – наглашава Чанковићева.

На последњем рочишту у среду саслушани су Марко Мијић и Томислав Церања из Бенковца, који су били затвореници у книнском затвору 1991. године, и Иван Наглић из Глине. Мијић је рекао да је 1991. ухапшен и затворен у Книнску тврђаву, где је три месеца трпео тортуру, батине и мучење.

– Једном сам видео капетана Драгана. Био је у маскирној униформи. Никада ме лично није ударио или мучио – истакао је Мијић, док је и Церања рекао да га Васиљковић никада није мучио.

 

Искра

Коментари (1)

  1. Mirko каже:

    Bojim se da to nije dovoljno.Silne su pare potrosili da bi ga priveli a sada tako jednostavno da ga oslobode.Naci ce prvaci sveta u laganju razlog da ga osude.Nazalost !

Напиши коментар