Регион

Ханка Палдум пева ратнохушкачке песме за муслиманске екстремисте (ВИДЕО)

Популарна певачица један је од главних “јунака” промо спота Патриотске лиге, паравојне формације која је харала Босном почетком рата на овим просторима.

Босанска певачица Ханка Палдум, која тврди да никада није мучила Србе заточене у логорима током рата деведесетих година, заборавила је да помене да је учествовала у снимању спота паравојне босанске формације Патриотска лига.

– Идемо напред, идемо, Патриотску лигу следимо! Душман црни мора знати, Босна никад неће пасти – весело певуши Ханка у једном од промотивних спотова Патриотске лиге, док се на видео-снимку смењују фотографије разрушених градова, повређених људи и војника у пуној ратној опреми. Наравно, како би амбијент био потпун, босанска певачица обукла је и маскирну униформу.

Како пише на Википедији, Патриотска лига била је паравојна формација босанских муслимана на почетку рата у Босни и Херцеговини. Основали су је генерал Сефер Халиловић и његови сарадници 2. маја 1991. као страначку организацију, да би већ 10. јуна 1991. у Дому милиције био одржан састанак муслиманских јавних радника из целе Југославије.

У њу су приступили и многи криминални елементи, који су патриотизам показивали нападима на особе друге националности, а за своје циљеве проглашавали су очување суверенитета Босне и Херцеговине и њених граница и заштиту муслиманског живља у случају рата. Као знак распознавања, њени припадници су користили амблем на којем се налазио грб Босне и Херцеговине, изнад којег је писало “Патриотска лига”.

Лига је од самог почетка рата била умешана у убиства војника ЈНА и особа друге националности, те су били умешани у сам почетак рата. Највише успеха Патриотска лига постигла је у Сарајеву, где је била и најактивнија и најмногобројнија почетком рата, да би била укинута оснивањем Армије Босне и Херцеговине.

Подсетимо, један од српских логораша из периода рата оптужио је Ханку Палдум да му је, из чиста мира, чизмом згазила полни орган. Она је, очекивано, у разоговору за Телеграф ове наводе демантовала.

 

Извор:  Телеграф

Напиши коментар