Регион

Ханка Палдум мучила Србе у логору!

Босанска певачица и миљеница Алије Изетбеговића иживљавала се над српским затвореницима у јануару 1993. у логору „Силос“. Србину Горану Голубу наредила је да седне на под и рашири ноге, а онда му свом снагом нагазила полни орган вриштећи од смеха, тврди адвокат Душан Томић, који заступа несрећног Голуба, једног од многих логораша који су прошли певачицину тортуру.

Довођење Срба заробљеника у логор „Силос“

Довођење Срба заробљеника у логор „Силос“

ГОРАН Голуб, Србин рођен у околини Сарајева, који сада живи у Братунцу, тужиће и затражити одштету, али и јавно извињење од сарајевске певачице Ханке Палдум, која га је мучила на Игману, у јануару 1993. године, када је са другим српским заробљеницима из логора „Силос“ копао ровове и уређивао плато на ком су, за Алијину војску, певале естрадне звезде из главног града БиХ.

Он је пре два дана сведочио пред Тужилаштвом БиХ, као сведок Тужилаштва, против оптужених за злочине над српским затвореницима у том злогласном логору.

По његовом речима, стражари нису мучили и злостављали затворенике, „али јесу којекакве паравојске које су улазиле у логор и чиниле све и свашта“.

Мучила Србе у логору за време рата, а сада пева и узима паре по Србији

Мучила Србе у логору за време рата, а сада пева и узима паре по Србији

Голуб, који је у логору био од јуна 1992. до јануара 1996. године, један је од логораша са најдужим стажом. Страхоту, коју доживео од Ханке Палдум, која сада често пева и зарађује велики новац и у Србији, није желео да износи на суђењу, али је рекао да ће је тужити и одмах, после сведочења. Дао је пуномоћје адвокату Душку Томићу из Сарајева да то учини.

– Постоји и извештај о томе да је дао изјаву полицији РС у Братунцу 2003. године и службеницима СИПА четири године касније, али нико ту певачицу до данас није позвао ни на разговор – каже адвокат Томић и објашњава како је та естрадна звезда мучила његовог клијента:

– Док су били на платоу, на Игману, где се спремао наступ певача за Армију БиХ, Голубу је пришла Ханка Палдум и провокативно га питала: „Хоћеш да ј…ш.“ Нестретни Голуб је, наравно, одрично одговорио. Онда му је дива наредила да седне на земљу, да рашири ноге, па га је снажно, војничком чизмом, ударила међу ноге од чега месецима није могао да се опорави.

Адвокат Томић каже да ће, врло брзо, покренути поступак против певачице, која је, и по причи стражара из тог времена и њихових шефова, била баш миљеница Алијине власти у Сарајеву.

Напиши коментар