Република Српска

Грумен руске земље на споменику погинулим руским добровољцима

Делегација Друштва пријатеља Ратка Младића из руског града Ростов на Дону посјетила је Вишеград гдје је боравила у спомен-соби изгинулим српским борцима и на Српском војничком гробљу на Мегдану.

RUSKA-DELEGACIJA-SPOMENIK-RUSISMA-NA-MEGDANU
Цвијеће на споменику руским добровољцима

Чланови делегације су положили цвијеће, прислужили свијеће и ставили грумен руске земље испред централног споменика у Републици Српској руским добровољцима који се налази на Српском војничком гробљу у Вишеграду.

„Србија је Русији сестра а Срби су браћа Русима и чланови Друштва пријатеља Ратка Младића имају задатак и обавезу да свијету кажу истину о отаџбинском рату и славном генералу јер наши непријатељи раде против интереса оба словенска народа”, рекла је члан Друштва Наталија Пићурина.

Она је нагласила да је веома важно пренијети информације и истину о рату на овим просторима јер многи то не знају или неће да знају.

RUSI-STAVLJAJU-ZEMLJU-NA-SPOMENIK-RUSKIMDOBROVOLJCIMA
Грумен руске земље

Алексеј Петрик каже да Друштво пружа моралну, духовну и сваку другу подршку одбрани генерала ВРС Ратка Младића.

„Упознати смо да му наша подршка значи пуно а наше Друштво само у Ростову има више од стотину чланова који шире истину о збивањима у протеклом рату и њему самом”, додао је Петрик.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић каже да је госте из Русије упознао са ратним борбама у Вишеграду за чију слободу је животе дало 145 српских бораца а међу њима и седам руских добровољаца.

RUSI-U-SPOMEN-SOBI
Делегација у Спомен-соби

„Шесторица њих су сахрањена са својим ратним друговима на Српском војничком гробљу на Мегдану а један на гробљу у насељу Црнча”, рекао је Васић и додао да је баш зато одлучено да се у Вишеграду подигне споменик свим руским добровољцима погинулим у редовима Војске Републике Српксе.

 

Р. Тасић / Вишеградске вијести

Напиши коментар