Свет

ФРАНЦУСКА: Преклали српског дечака!

Младићи од 23 и 27 година и 18-годишња девојка ухапшени су на југоистоку Француске због сумње да убили 14-годишњег дечака, пореклом из Србије, преклавши га

Младићи од 23 и 27 година и 18-годишња девојка ухапшени су у суботу у департману Рон на југоистоку Француске због сумње да су два дана раније убили 14-годишњег дечака,пореклом из Србије, преклавши га, а тело бацили у реку Рону.

Чим су приведени младићи су жандармима дали податке који су омогућили да тело жртве, које је плутало на површини реке Роне, брзо буде пронађено.

Они су осумњичени за убиство, а девојка за саучесништво. Они су потврдили да су познавали дечака и да су се често сретали са њим. Дечак из Србије вероватно је зато прихватио позив да се виде на једном дискретном месту селу Саблон не сумњајући да је реч о замци.

Према ономе што преносе француски медији, убице су приговарале дечаку да се “на негативан начин меша у њихове сентименталне односе”, и наводно су зато одлучили да га убију. Напали су га, преклали и оставили на речном спруду.

Француски медији преносе различите информације. По некима злочин је пријавила девојка која је затим ухапшена под сумњом за саучесништво. Она је наводно дошла у жандармерију рекавши да су њен момак и брат вероватно убили малолетника.

Према другој верзији у жандармерију неколико сати после убиства дошао је отац једног од осумњичених младића пријавивши да је његов син можда починио злочин.

Извори из правосуђа пренели су новинарима информацију да је један од приведених раније хапшен због крађе.

Напиши коментар