Свет

Француска: Велики протест против геј бракова!

Више стотина хиљада противника геј бракова у Француској показују да тзв. “европске вредности” које намеће Брисел не желе ни народи Европе.

Полиција у Паризу сузавцем растеривала демонстранте који су протестовали због предлога закона којим се истополним партнерима омогућава да ступе у брак и усвајају децу. Две особе ухапшене, али није било повређених.

Париска полиција употребила је сузавац како би растерала демонстранте, који су протестовали због усвајање предлога закона који дозвољава геј бракове и могућност да геј партнери усвајају децу.

Полиција француске престонице наводи да су на скупу, на којем се oкупило више стотина хиљада људи, две особе ухапшене, али да није било повређених.

Иако су први сати протеста били мирни, полиција је касније испалила сузавац када је око 100 млађих учесника покушало да пробије полицијски кордон и барикаде којима је ограничавана маршрута колоне.

“Оланд, оставка!”, узвикивали су огорчени демонстранти.

Учесници демонстрација били су активисти конзервативци, деца, пензионери, свештеници, а многи присутни пристигли су из француских провинција, пренели су медији.

Организатори скупа надају се да ће протест утицати на дебату која, о том закону, треба да се одржи у Сенату.

Доњи дом француског парламента одобрио је закон о браковима између истополних особа, прошлог месеца, великом већином, а следећег месеца требало би да буде изгласан и у Сенату.

У оба дома већину чини коалиција коју предводи Социјалистичка странка француског председника Франсоа Оланда.

Истраживања показују да се смањује број Француза који подржавају истополне бракова, док би још мањи број анкетираних дозволио истополним партнерима усвајање деце.

 

Извор: РТС

Коментари (1)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Хомосексуалност је излечива и излечени се у 90% не враћају старом облику упражњавања еротике – то зна и хомосексуална елита али морали су белосвеЦки закони да се доносе … Трезне се Французи, на путу ка државном и духовном оздрављењу…

Напиши коментар