Досије

Ево како је НАТО СВИРЕПО убијао Србе и српску децу!

У стравичним ваздушним нападима злочиначког НАТО пакта на Србију у општинама Куршумлија и Ораховац убијено је чак 24 особе, док је уништено око 500 цивилних и религијских објеката као што су манастир Пресвете Богородице и Светог Николе из 12. века

NATO-agresija-na-Srbiju-bombardovanje-1999-genocid

На данашњи дан извршен је један од најкрвавијих ваздушних напада НАТО пакта на Србију када су авиони злочиначке алијансе убили у једном дану 24 особе у Ораховцу и Куршумлији!

У бомбардовањима, која су без прекида трајала 78 дана, тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе…

Напад на Србију, односно СРЈ, извршен је без одобрења Савета безбедности УН, што је био преседан. Наредбу је тадашњем команданту савезничких снага, америчком генералу Веслију Кларку, издао генерални секретар НАТО Хавијер Солана.

Кларк је касније, у књизи „Модерно ратовање“, написао да је планирање ваздушне операције НАТО против СРЈ „средином јуна 1998. већ увелико било у току“ и да је завршено крајем августа те године.

2. априла 1999. године у 01:30 са 3 пројектила гађано је село Ногавац, општина Ораховац. Погинуло је 11 лица а 5 је задобило тешке телесне повреде, док је током напада на Куршумлију, због НАТО авијације погинуло 13 цивила и оштећено око 500 цивилних и религијских објеката као што су манастир Пресвете Богородице и Светог Николе из 12. века.

Напиши коментар