Технологије

Епл свргнуо Самсунг на америчком тржишту!

Гигант из Купертина је продао 17,7 милиона смартфона у САД током четвртог квартала, што је 38 одсто више у односу на годину дана пре, подаци су “Strategy Analyticsa”

Епл је први пут на америчком тржишту постао први произвођач смартфона. С обзиром на конкурентску компанију Самсунг, која је глобално најјачи произвођач мобилних телефона, ова победа на америчком тлу изузетно је важна за Епл.

Гигант из Купертина је продао 17,7 милиона смартфона у САД током четвртог квартала, што је 38 одсто више у односу на годину дана пре, подаци су “Strategy Analyticsa”.

То је Еплу донело 34 одсто удела на тржишту.

Самсунг је продао пак 16,8 милиона уређаја и освојио 32 одсто тржишта.

Укупне испоруке расле су четири одсто и достигле бројку од 52 милиона испоручених мобилних телефона. За њихов успех заслужан је комплетан екосистем који је Епл створио око Ајфона и Еп Стора те великодушне субвенције и јак маркетинг око најновијег модела Ајфона 5, сматра аналитичар Нил Мостон.

Епл је, такође, добро калкулисао и избацивањем сваке године новог модела одржао потражњу на високом нивоу.

ЛГ је трећи произвођач на америчком тржишту са 9 одсто удела.

Глобална испорука таблета прешла је 50 милиона у четвртом тромесечју прошле године. Епл са Ајпедом и даље доминира тржиштем с уделом од 43,6 одсто, према подацима IDC-а. На другом је месту Самсунг, чији је удео 15,1 одсто.

Напиши коментар