Република Српска

Емил Влајки: Актери “наранџасте револуције” из међународне заједнице желе да сруше Додика

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки оцијенио је да актери „наранџасте револуције“ из међународне заједнице желе да подрију, између осталог, оне добре, привредне темеље Српске како би њен предсједник Милорад Додик сигурније био оборен.

Влајки је у свом саопштењу оцијенио да се то може лако десити, „пошто је политичко-пропагандни систем садашње власти више него траљав“.

Он је истакао да је поступак рушења актуалног предсједника сличан оном којим је рушен Слободан Милошевић, али да разлика ипак има, јер се у Србији настојао срушити један човјек, а овдје се удара на наводни „Лакташки клан“ унутар којег се, ако се изузму оне далеко мање утицајне личности, налази и неколико привредника.

„Посебно се говори о особи која је `привилеговани члан Клана` и једна је од економских стубова Републике Српске. Та је особа у посљедње вријеме добила око милијарду марака од ЕУ за изградњу аутопута Бањалука – Добој а, поред тога што упошљава више хиљада радника, успјешно је завршила и многе друге, сличне радове. Дај боже да су и други `привилеговани чланови Клана` били тако ефикасни и успјешни“, истакао је Влајки.

Он је навео да се „наранџаста револуција“ уходава за јесен, наводећи да плакати против актуелне власти ничу „као гљиве послије кише“, да се ништа не предузима да се то спријечи, као и да се опозиција /не/свјесно томе придружује оптужујући у Народној скупштини дијелове система за законски кажњиве малверзације, али се, истиче Влајки, ништа не предузима да се те оптужбе разјасне.

Влајки је додао да, како их је назвао, наранџасте плакатарске снаге већ типују за поједине кандидате који би требали да замијене актуелног предсједника Републике Српске.

Потпредсједник Српске је подсјетио да Милошевић није пао због плаката и долара плаћених „отпораша“, већ зато што је организовао предсједничке изборе седам мјесеци прије од законског рока, и да ће се видјети да ли ће „садашњи предсједник Српске бити толико наиван и несмотрен да уради овакву или неку сличну погрешку“.

Коментари (1)

  1. zoran каже:

    U pravu je Vlajki! Ali zasto se vise ne napravi Referendum za osamostaljenje Republike Srpske i otcijepi se vec jednom od federacije BiH?! Diglabi se prasina par dana, ali mi smo vec ucinili svoje!

Напиши коментар