Србија

Ексклузивно: Шта је Путин рекао Вучићу на састанку у Кремљу

Пипе: Милица Грабеж

Поводом изненадне посете првог потпредседника Москви.

RUSSIA-POLITICS-PUTIN

Прошле недеље, први потпредседник Владе Србије Александар Вучић и министар Александар Вулин, били су у службеној посети, у Москви.

Српске министре у оставци примио је председник Руске Федерације Владимир Путин, саопштено је новинарима магазина Таблоид. Сусрет руског председника са српским званичницима био је веома непријатан, јер је руски председник захтевао да из сале за састанак буде изведен министар у оставци Александар Вулин.

Извори магазина Таблоид тврде да је председник Путин захтев за Вулиновим одстрањивајем са састанка прокоментарисао, обраћајући се првом потпредседнику Вучићу, речима“

„Њега можете да подводите Гвиду Вестервелеу, или да га подводите шеицима из Емирата, али не можете да га доводите у Кремљ.“

Председник Путин је био кратак и конкретан у излагању. Напомињући да се Русија држи свог принципијелног става да не утиче на спољну политику суверених држава, напоменуо је да то неће тражити ни од Србије. Ако се руководство Србије огради од Русије, поводом случаја Украјине, Русија ће то сматрати унутрашњим питањем Србије.

Али, уследиће и руско „нивелисање“ односа са братским народом.

Мирослав Богићевић шабачки бизнисмен, који данас финансира Вучића и његову странку, дугује Русији 160 милиона долара за неиспоручену робу

Мирослав Богићевић шабачки бизнисмен, који данас финансира Вучића и његову странку, дугује Русији 160 милиона долара за неиспоручену робу

Председник Путин је подсетио да Србија дугује Русији за гас више од милијарду евра, да ће Русија тражити да се дуг одмах плати, као и штета због кашњења радова на „Јужном току“ у висини од неколико милијарди. Такође је подсетио првог потпредседника Вучића да шабачки бизнисмен, који данас финансира његову странку, дугује Русији 160 милиона долара за неиспоручену робу (Путин мисли на Мирослава Богићевића).

Уколико у нову Владу Србије, осим министара Српске напредне странке, не уђе и председник Социјалистичке партије Србије, а у градску владу Београда и представник ДСС-а, Русија ће 30. априла раскинути Уговор о статусу најповлашћеније нације у трговини са Русијом. Практично, то би нову владу извело пред зид, а Србију до потпуног распада. Руском председнику Вучић је дао чврсте гаранције да ће Србија остати доследан пријатељ Русије, али је, одмах, по повратку, натерао мизерног председника Србије Томислава Николића, да почне са причом како Србија није “ни руска, ни америчка“, него своја („Ни царска, ни спахијска“ – Петар Кочић).

Својим јуришницима, Вучић је наредио да на сав глас траже да СПС не уђе у нову Владу Србије. Вучићев макро Миодраг Ракић толико се извикао на првог потпредседника Вучића, као да је реч о станичној курви, псујући му све по списку, и терајући га да се Русима окрену леђа, заувек, макар Србије и не било.

Александар Вучић ће заувек Србију завити у црно.

Извор: Таблоид

Коментари (8)

 1. miloš каже:

  tako je, jebi boraniju

 2. Тања каже:

  Дај Боже да нас изведе пред зид, да једном пукнемо како ваља.

 3. Braca каже:

  Putin je u pravu za sve sto je rekao,nama treba jedan Putin da nam bude predsednik.Srbija mora da okrene ledja zapadu I da se okrene ka Rusiji to je jedini spas Srbiji.Poslednjih 14 godina Srbija pokusava da saradjuje sa zapadom ali videli smo da ne vredi,tim putem sve vise idemo u propast.Srbija je dosla do kraja sada treba doneti ispravnu odluku.Rusija je bratska zemlja Srbije I danas nam je potrebna kada je drasticno ojacala ekonomski.

 4. Marko каже:

  Vi zaboravljate reči , madlen olbrajtove kada je rekla : Za srbiju biće sistem -štap i šargarepa , i misliteli da je to slučajno rekla ????? Razmislite malo !

 5. Prevarant каже:

  I mala deca vide kuda nas ove budale vode. Tuzno je to sto je “spas” Srbije tako blizu a tako daleko.
  A postavlio bih i pitanje da li je ovo sve tacno, ili je ovo samo jos jedno novinarsko izvrtanje istine?

 6. БОРКА каже:

  Добио је Вучић што је заслужио. Тешко Србији са гомилом проданих у власти. Даће Бог, па ће сви они завршити у деветом кругу пакла… Путина и све њему сличне нека чувају сви могући ПРАВОСЛАВНИ АНЂЕЛИ !

 7. nazalost каже:

  a nas putin u hagu…

 8. Zoran каже:

  У време “жуте владавине”, у структури власти су били гомила педера и цигојнера, који су имали заједнички таленат : лоповлук и черупање Србије. Требало би да неко, ко зна објави цео списак – оваквих.

Напиши коментар