Република Српска

ДОДИК: Престати са вријеђањем Срба

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да не постоји „дан независности БиХ“ и поручио политичарима у Сарајеву да честитке упућују грађанима Федерације БиХ, те да престану са вријеђањем српског народа, јер њихова замишљена јединствена БиХ у којој је сваки Србин, Хрват и Бошњак уствари Босанац, постоји и постојаће само као жеља у њиховим главама.

Milodrad-Dodik

Додик је напоменуо да никада у заједничким органима БиХ није донесена одлука да се 1. март слави као државни празник сва три народа у БиХ, те да нема ништа против да Федерација обиљежава своје празнике, као што и Република Српска има свој 9. јануар.

– Асоцијација сваком Србину на 1. март је да је то болан датум који је упамћен по убиству српског свата у Сарајеву. И то врло добро знају и они који 23 године након тог догађаја и даље безобзирно и иритантно покушавају наметнути своју вољу причом о јединству и компатибилности БиХ, које просто нема, рекао је Додик.

Он је оцијенио да оваквим односом само доприносе да грађани Републике Српске никада не створе ни минимум повјерења у „сарајевске намјере“ према Србима.

– Напротив, сваког 1. марта само нас уредно и редовно подсјете колико желе добра спском народу на овим просторима, закључио је предсједник Републике Српске.

 

РТРС / Срна

Коментари (1)

  1. vasko каже:

    dodik je upravo rekao istinu!!!

Напиши коментар