Србија

Динкићу, где си сакрио наше паре са Кипра?

У тренутку када се земља налази пред економским колапсом, питамо све оне који се размећу информацијама – где су наше паре са Кипра?

Ових дана контролисани медији у Србији сетили су се наших изгубљених пара са Кипра, које су тамо изнесене 90-их и где им се изгубио сваки траг. Овакве афере се подгревају с времена на време, као што је – примера ради – пре неколико месеци било актуелно да се премијер Дачић и комплетан врх СПС својевремено дружио са мафијашким шефовима, да би данас ту мрачну епизоду из премијеровог живота прекрио вео заборава. Тада је очито било потребно уценити СПС и премијера да буде што више кооперативан по разним питањима, а сада је на реду Млађан Динкић и УРС, који стоји иза велике пљачке државе у случају приватизације Националне штедионице и никада довршене епизоде улажења у траг несталим парама на Кипру.

Овим поводом морамо реаговати на изјаву министра Велимира Илића о томе како су још пре 10 година нестали докази о томе ко је однео милијарде на Кипар и шта је било са тим парама. Министар Илић тврди да је комплетне доказе о томе ко је однео паре на Кипар предао у форми извештаја Влади Србије пре више од деценије, али да не зна шта је са тим даље било, тј. да ли је тај извештај сакривен или уништен. Тврди такође да су тада са њим на Кипру поред покојне Борке Вучић (која је погинула под неразјашњеним околностима) били и одређени представници Народне банке Србије и Полиције. Можда Млађан Динкић зна нешто више о свему овоме, али га нико не пита.

А за Велимира Илића имамо једноставна питања:
1. Зар не постоји копија тог фамозног извештаја?
2. Ко су остали чланови комисије која је била на Кипру?
3. Зашто о овоме ћути 10 година и не открива имена оних који су изнели наше паре из земље?
4. Где су те паре данас?

Извор: Двери

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Slucaj kao i zagrebckaabanka iste seme i isti sistem>I zato jelikvidirana i Borka Vucic.

Напиши коментар