Србија

Дачић извиждан испред цркве Светог Ђорђа на Опленцу

Дачић је једва успео да одржи говор испред цркве Светог Ђорђа на Опленцу, где су данас сахрањени посмртни остаци четворо чланова породице Карађорђевић, пошто му је окупљена маса од неколико хиљада грађана све време говора звиждала.

После полагања посмртних остатака у крипту и помена, на степеништву цркве говор је после патријарха Иринеја и престолонаследника Александра Карађорђевића, покушао да одржи и Дачић, али га је маса окупљених грађана у томе упорно спречавала, узвицима и звиждуцима.

Дачић, током чијег говора се узвикивало „Уа, уа!“ и „Хоћемо краља!“, апеловао је на национално јединство и помирење.

– Овим је залепљен последњи део мозаика који говори о историји нашег народа и државе. Прошлост се не може изменити, али грешке се данас исправљају. Зато је важно да српски народ у будућности буде јединствен, да не прави грешке.Идеологија је много, а Србија је једна – рекао је Дачић, обраћајући се грађанима испред задужбине породице Карађорђевић.

Он је истакао да је и његово присуство сахрани допринос националном помирењу између оних који су у прошлости били на једној или другој страни.

Због бурне реакције окупљених, Дачић је био видно потресен, а чак му је и глас у пар наврата задрхтао.

После Дачића се народу обратио председник Србије Томислав Николић, ког присутни такође нису дочекали с одушевљењем. Наставили су да звижде, негодују и да довикују „издаја, издаја“, али је Николић на крају ипак успео да их умири.

 

Коментари (2)

  1. glas razuma каже:

    NAROD , niti je glup niti je lud samo posmatra i nemoze da veruje kako ljudska glupost i bezobrazluk zaista nema granice a i slike govore same za sebe vise od reci …a kad NAM dosadite more uzecemo usranu granu pa sve vas sa pozornice da razjurimo odakle ste i dosli pa jos i dalje …!

  2. milun каже:

    A vidi ovu budalu od naseg princa iza sto ni maternji jezik ne zna dobro. Eeee srbijo zemljo medj sljivama

Напиши коментар