субота, 25. 03. 2023.

ЦИГАНСКА ПОСЛА: Чеда Јовановић покушава да окупи нови ДОС

Најбогатији Ром у Србији, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић ових дана разговара са лидерима странака које су биле у ДОС у покушају да се од расцепканих странака и ДС обједини “грађанска опција”.

Под притиском реалног очекивања да ће ове године бити организовани ванредни избори, Јовановић има неколико опција о којима разговара са политичарима не би ли се нашла формулу за групацију која би ујединила расцепкане и ослабљене странке и привукла разочаране бираче грађанске опције.

Главна идеја је да направи конфедерацију странака у коју би, поред ЛДП, ушли Демократска странка и Лига социјалдемократа Војводине. Има подршку Ненада Чанка, председника ЛСВ, али му главни играч измиче – демократе нису заинтересоване јер та странка још није ни стала на ноге после промене руководства и разилажења са неистомишљеницима, пише лист.

Разговарано са Љајићем, Мићуновићем, Петровићем и Драшковићем

Незванично, Јовановић до сада о обједињавању опозиције разговарао са Расимом Љајићем, Драгољубом Мићуновићем, Душаном Петровићем који је искључен из ДС, Вуком Драшковићем са којим је већ на прошлим изборима био у коалицији… Разговор са Драганом Ђиласом се очекује ових дана.

Јовановићева идеја је да после уједињења те три странке позове Чанка и Драгана Ђиласа, првог човека ДС, да истовремено поднесу оставке и да се потом изабере лидер стране, чије би име договорили.

Друга опција о којој лидер ЛДП размишља је да у опозицију против Српске напредне странке и све јачег Александра Вучића удружи чак и оне који су сада са Вучићем у власти, а припадали су ДОС-у и да позове Млађана Динкића, лидера УРС, и Расима Љајића, лидера СДПС, који већ има понуду лидера СНС о заједничком наступу на предстојећим изборима.

“Разговара се са свима који су програмски блиски и који спадају у демократске, проевропске, патриотске и просрпске снаге”, рекао је Миљенко Дерета, директор Грађанских иницијатива и посланик који је у Скупштину ушао на листи ЛДП.

ЛДП је већ најавио да ради на организацији заједничког састанка на који би у просторије ЛДП, које су биле бивше просторије ДОС, дошли и Ђилас и Борис Тадић и Зоран Живковић и сви они који су некад блиско сарађивали у коалицији која је срушила Милошевићев режим, осим Војислава Коштунице и Небојше Човића.

Постоји могућност да ДС и ЛДП заједно, у више акција, обележе десету годишњицу убиства Зорана Ђинђића. “Намеравам да позовем Јовановића да видим да ли неке акције, попут шетње 12. марта, можемо заједно да реализујемо”, рекао је Ђилас.
1 коментар

  1. Zoran

    Е цигани , цигани. Како су почели и како им све допуштамо, доћи ће нам главе. Осим ако не заузмемо прави став.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *