Република Српска

БАЊАЛУКА: Обиљежено 25 година од формирања Првог батаљона војне полиције ВРС

Постројавањем бораца, одавањем почасти погинулим саборцима и свечаном академијом данас је у Бањалуци обиљежено 25 година од формирања Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске (ВРС).

БАЊАЛУКА, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Постројавањем бораца, одавањем почасти погинулим саборцима и свечаном академијом данас је у Бањалуци обиљежено 25 година од формирања Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске /ВРС/.

Ратни командант Првог батаљона војне полиције генерал Драгомир Кесеровић рекао је да је ова јединица имала веома успјешне резултате и да није изгубила ни најмањи дио територије Републике Српске.

“Били смо ангажовани на борбеним задацима од најзападнијег дијела Српске до сарајевско-романијског платоа”, истакао је Кесеровић.

Он је навео да је из овог батаљона погинуло 69 бораца, док их је више од 400 рањено.

“Данашњи положај бораца није захвалан. Има законских рјешења којима су регулисана одређена права, али се она тешко остварују”, рекао је Кесеровић.

Он је додао да је још много породица погинулих бораца које нису стамбено збринуте, као и да је много незапослених демобилисаних бораца.

Поводом 25 година од формирања батаљона израђена је и монографија, аутора Жељка Зорића, која садржи слике, свједочења, статистичке и историјске податке у вези са ратним путем Првог батаљона војне полиције.

Напиши коментар