Србија

„Азиланти“ имају много новца и велике планове

Директно из Београда дописница познатог руског издања КП („Комсомольская правда“) Дарја Асламова пише о избеглицама из Северне Африке и са Блиског истока. Дарја је изненађена имовинским стањем избеглица и брзином којом они успостављају своја правила.

azilanti-migranti

Чим је руска дописница ушла у парк, одмах јој је пришла група момака узвикујући „Не можете овде да снимате“. Руска новинарка је много пута извештавала са ратних жаришта, тако да је без проблема узвратила да само ради свој посао, и ако се њима или њиховим женама у хиџабима то не свиђа, могу да се врате одакле су дошли. „Знате ли ви да је ово Београд, главни град православне хришћанске државе? И знате ли да овде жене не покривају своја лица? Колико сте часова већ у Београду? Три дана сте овде и већ успостављате своја правила?! Ово није ваша земља“, одбрусила им је Дарја.

После тога су се млади Сиријци одмах смирили и чак су пристали да одговоре на њена питања. „Ја сам прави Сиријац“, са поносом каже 21-годишњи Халид. „Сви ови лажу да су из Сирије. Сад је модерно бити из Сирије, у свим новинама се пише о њој. Никога не занимају избеглице из Ирака, Авганистана, Либије и Туниса. Ево чак су и Авганистанци почели да се представљају као Сиријци“.

Халид је са друговима побегао из Сирије да не би био мобилисан. „Зашто да ратујем за Асада? Боље да одем у Немачку“. „А зашто ниси тражио азил у Грчкој, Македонији, или бар овде, у Србији?“ – „Све су то сиромашне земље“, са изразом гађења каже Халид. „Нисам ни знао да је Европа тако сиромашна. Ми смо у Сирији пре рата живели далеко боље. Само за пут до Београда сам превозницима и водичима платио 3000 долара. До Немачке још морам да платим хиљаду и по. Али новца имам. Могу да платим хотел са пет звездица у Београду, али ми не дозвољавају, јер нам локалне власти дају само 72 часа боравка у земљи. Мени је данас истекла регистрација. Чак и овде, у парку, плаћам за туш и тоалет. Зато ће после у Немачкој све бити бесплатно: образовање, новчана помоћ, смештај за имигранте… Тамо је добро! Хоћу да упишем економски факултет. Чим се тамо средим, довешћу целу моју породицу: два брата, оца, мајку, бабу и три сестре“.

 

Руска реч

Коментари (6)

 1. 124C41 каже:

  “Зашто да ратујем за Асада” па пиздо једна, не треба да ратујеш за Асада него за своју земљу,дом, породицу, ми смо се 1999 године борили против 19 чланова НАТО пакта и против ОВК, и нико није бежао, борили смо се као лавови. Сирија губи рат против ИД јер су већина њиховог мушког становиштва овакви као ова мала кукавица, њихове жене узимају пушке да се боре против терориста, а мушкарци им беже. Какви су то патетични ликови, јаки су само када су у гомили, а када је неко јачи од њих беже као зечеви.

  1. Crnogorac каже:

   VJ je 1999 vojnicki porazila NATO.
   Izgleda smijesno,ali je istina…ali su oni jebali mater obicnom stanovnistvu,razarali su sve sto je SRJ imala…
   to se treba pamtiti,istorija ce nekada pisati kako je 1999 jedna mala vojska porazila najvecu svetsku silu…

 2. Србин каже:

  Немам речи.а ови фини београђани живе безбрижно и без мука,нико да устане да уради нешто,као да живе у другој земљи.и онда кад дође срање ја и сви остали ћемо се клати са њима само зато што се није урадило нешто на време,а Бога ми и власт нам је “фина”,и они се баш труде,шљам издајнички

 3. 124C41 каже:

  Овај коментар је са фејсбук странице писца Дејана Лучића, а пренео га је његов пријатељ Александар Метаноја: “Maria Blum: Širi i obavesti sve! Novost od jednog druga: ” NATO-oficir je rekao, da ce 28. septembra od strane Blackwater Company (privatna Security firma) – kamionima da liferuju oružje u azilantske domove – gde ce azilanti da izazovu oružane sukobe i nerede u okolini – gde se nalaze. Ti islamisti su dobili od Amera za taj put 9000 – 14000 dolara po osobi. (Moja prijateljica kaze, da su oni odbili pakete Crvenog krsta, zato sto imaju dovoljno novca, i milost im ne treba, jer imaju takav mentalitet: nisu alavi ko Cigani)”

 4. PROBUDITE SE каже:

  Bicu kratak i mislim veoma jasan, razmislite o ovome!
  Dole ih ima previse za rat, a ovde im fali ljudi za rat!
  Ako samo malo obratite paznju, primeticete da su vecinom muskarci izbeglice!

 5. Xman каже:

  Post molitva pokajanje i prava liturgijua. ..tad ce Bog da se smiluje na nas

Напиши коментар