Србија

15 година од убиства Аркана

Аркан је сахрањен на Јовандан, на београдском Новом гробљу, уз почасну паљбу и у присуству великог броја јавних личности.

Arkan

На данашњи дан пре тачно 15 година у београдском хотелу „Интерконтинентал“ убијен је Жељко Ражнатовић Аркан (48) командант Српске добровољачке гарде, са којим су страдали још и Миленко Мандић и Драган Гарић.

За убиство команданта Српске добровољачке гарде осуђени су полицајац Добросав Гарић, Драган Николић и Милан Ђуричић. После доношења пресуде, којом је Гаврић добио 35 година затвора, а Ђуричић и Николић по 30, провооптужени и Ђуричић су побегли из земље. Гаврић је тврдио да се кобне вечери у „Интерконтиненталу“ нашао случајно. Гаврић се тренутно налази у екстрадиционом притвору у Јужној Африци.

Овим троструким убиством у београдском хотелу започела је серија убистава у београдском подземљу, од којих су нека разјашњена, а нека не.

И после петнаест година и даље се не зна ко је био налогодавац и шта је мотив Аркановог убиства.
Аркан је сахрањен на Јовандан, на београдском Новом гробљу, уз почасну паљбу и у присуству великог броја јавних личности.

Коментари (2)

  1. Зоран требињац каже:

    Нека му је вјечна памја!!

  2. elaine hasty каже:

    I watch film after film of Serbian Volunteer Guard, absolutely magnificent, never tire of them, wonderful anthem all great men. Arkan was a friend and favourite of British reporter Martin Bell, he wrote an article on his death in British newspaper titled “My friend Arkan” I was able to follow Arkan through his many interviews with Martin Bell, he allowed Bell to accompany them to places off limits to others. My admiration for Arkan and Milorad Ulemek began and has never ended. USA was scared stiff of Arkan, especially when the hostilities were coming to a close, they could never risk a man as popular and powerful as Arkan or Ulemek to get into a place of influence. USA wanted Serbia destroyed whatever the price – Arkan paid with his life, Ulemek with his too – life in jail.

Напиши коментар