ВУКЧЕВИЋ: Ухапсити још 300 Срба и оптужити их за ратне злочине!

Према мојим сазнањима, само је у Београду на слободи још најмање 300 лица која би могла бити осумњичена за ратне злочине – рекао је Вукчевић у Нирнбергу

Тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић изјавио је да се у Београду на слободи налази још 300 осумњичених за ратне злочине, и истакао да је неопходно интензивирати рад на процесуирању тих случајева.

„Учврстио сам уверење да нам је свима потребан бржи, енергичнији, бескомпромисни рад на процесуирању ратних злочина. Према мојим сазнањима, само је у Београду на слободи још најмање 300 лица која би могла бити осумњичена за ратне злочине“, рекао је Вукчевић у Нирнбергу.

Вукчевић у Немачкој учествује у раду конференције о наслеђу међународних кривичних судова која се одржава 7. и 8. новембра у нирнбершкој Палати правде, где се 1946. године водио процес против Хермана Геринга и 11 других званичника нацистицке партије.

Српски тужилац за ратне злочине истакао је да за њега представља „велику част што је први тужилац из Србије који се нашао на месту које је симбол правде за жртве нацизма, најмрачнијег периода у историји Европе“.

На конференцији учествују и главни тужиоци Хашког трибунала Серж Брамерц, тужилаштва Босне и Херцеговине Горан Салиховић и тужиоци за ратне злочине из Руанде, Сијера Леонеа и Камбоџе.
8 коментара

  1. bdorotej

    Црногорац,што не хапсиш по хрватској или својој црној гори?Не смеш да пресмрдиш тамо,а овде дижеш …..Још те ми српски порески обвезници плаћамо за то.Ко је смо ми будале ?

  2. Marija

    Ja zaista ne znam ko ovog coveka drzi na ovom polozaju?!? Cime je on to zasluzio? Hapsenjem Srba i ispijanjem sampanjca sa Karlom del Ponte! Pa i ona je na kraju svega ispala vise covek od njega!

  3. Mirko

    Srbija je napravila veliku gresku sto Vukcevica odavno nije eliminisala s tog radnog meste. On smatra da njegov posao treba da radi neko drugi a ne on. On smatra da su Srbi , uglavnom krivi, a ne Muslimani ili neki drugi nesrbi. Ima se utisak da je on pravni fakultet zavrsio u Kragujevcu. Vukcevic je dosta lenj Crnogorac. Setite se nekih njegovih gresaka i sudskih procesa vezanih za zlocine ucinjene Srbima.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *